Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Josep Bonnín Actualitat_down

Sóller » Opinió

Les fòbies: Un malson, però ben real

|

El dissabte, de fa dues setmanes, la meva dona fou  cap a l'hort ecològic comunitari "Es Broll de Biniaraix". Havia quedat amb una amiga per fer-hi unes feines, entre elles llevar l'herba que ha crescut bastant i s'hi vol fer una paradeta per sembrar-hi fraules.

Sóller » Opinió

Amor, prejudicis i gent torrada

|

El passat dia 20 de març , vaig poder veure per "la Sexta" un reportatge que es feia a la família Phelds, per part de Jordi Évole,  conegut com a "el follonero" en un programa de TV3. Una família, guiada per un pastor nonegenari i ben torrat,  que concorria a diversos actes amb pancartes i mítings, denunciant que el planeta sencer està en mans dels "maricas" a qui segons ells déu odia i  , que els governs els hi han entregat el poder; a més d'un discurs catastrofista i messiànic - la Iglesia Bautista de Westboro.- que no és que em poses els pels de punta, perquè, no  són més de cinquanta persones, però el que em va sorprendre és que hi  hagi tanta gent amb goteres en el terrat.

Sóller » Opinió

Evolució humana, model de societat i treball generacional

|

Amb la introducció de la televisió, ordinadors, telèfonsmòbils, etc, s'ha passat d'un fet de comunicació més artificial que abans, quan la gent, per exemple es reunia a prendre la fresca a les aceres de devora casa i a fer la xerrada. Tal volta malgrat la duresa del treball, i haver-se d'ajustar al que hi havia, el seu món era més amatent, hi havia més empatia, tothom es coneixia i Habitualment es viu la vida en funció de les coses que t'han dit, t'han ensenyat, has llegit, t'han comptat i les dones per certes.

Sóller » Opinió

Les hordes de Francisco Camps i la llibertat d'expressió

|

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps (m'estalvio lo de senyor, ja que de porcs i de senyors s'ha de venir de casta) acaba de fer ell i la seva camarilla una mostra despòtica, antidemocràtica, i en contra de la llibertat d'expressió, no tan sols a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes del País Valencià ( malgrat a alguns els cogui el toponímic), tancant les emissions de TV3. Ho duia perseguint, com una espècie d'obsessió malaltissa des fa bastant estona i ho ha aconseguit. Dir que es perden batalles com aquesta, però no la guerra.

Sóller » Opinió

Escola, educació, transmissió de coneixements i de saviesa

|

Quan surti publicat aquest article, farà dues setmanes que s'haurà realitzat la concentració organitzada per APIMA C.P TRES MARJADES (Associació de pares i mares dels alumnes de "Ses Marjades) sol·licitant a les autoritats pertinents, que aquesta escoleta i la de l'Horta (escoletes infantils unitàries) tinguin continuïtat i no les tanquin com pretenen fer. Han passat moltes coses, inclusiu una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears per part d'un partit polític perquè no es tanquin i a més siguin subsanades algunes carències: menjador, sala de psicomotricitat.

Sóller » Opinió

Àfrica, protagonista de la revolta internacional

|

Els ciutadans del món comencen a estar més que farts dels despotismes, de la corrupció, de les màfies polítiques que gestionen els recursos de tots en el seu interès i en el interès dels seus socis especuladors que han creat un sistema financer per ofegar a la majoria de la població, i anar traient (robant) de cada dia més beneficis, que queden dipositats en menys mans; ben igual com les quotes del poder.