Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 136 anys

Juan A. Fernández Actualitat_down

Sóller » Opinió

Fruites, la satisfacció de l’estiu (i II)

|

Fa un parell d’anys, quan es parlava de les temporades de la fruita es feia al·lusió al període immediatament posterior a la recol·lecció en el camp, moment en que es posava a la venda fins que acabava la seva època de maduració i producció. Avui en dia, però, les temporades s’han ampliat enormement, fins al punt que algunes fruites ja es poden trobar durant tot l’any.

Sóller » Opinió

Formentera

|

Quan xerram de cuina de les illes tenim tendència a parlar de la cuina mallorquina, la menorquina o la d’Eivissa ... un error molt habitual (i jo el primer); però ens falta sempre una illa per a incloure en aquest tipus de reculls gastronòmics: Formentera.

Sóller » Opinió

Receptes de creppes

|

Ara que fa calor segur que us venen més de gust menjar unes postres més fresquetes i lleugeres, així que per avui us recomano un bon seguit d’elaboracions i d’idees per fer amb pasta de creppes.

Sóller » Opinió

Us venen de gust uns arrossos?

|

A l’estiu sembla que hi ha més temps per a fer dinarets amb amics i família o bé anar a terrassetes a pendre alguna cosa. I si hi ha un plat típic de l’estiu a ses terrasses davant la platja són els arrossos i paelles. Així que avui us proposo, posar-vos les xancles, un poc de crema solar, el capell de palla i anar a una terrasseta davant la mar; cervesa en mà i un bon arroset.

Sóller » Opinió

El dia que Sóller es va quedar sense pa

|

A partir d’aquesta mateixa setmana els forners de Sóller han deixat de repartir pa a les botigues, fent cas a les recomanacions de sanitat que ho prohibeix en les actuals condicions. Aquest fet no és nou i ja pel gener de l’any anterior passà ‘dos reals del mateix’.

Sóller » Opinió

Cuina a la fresca

|

Durant els dos mesos de confinament he realitzat una sèrie de vídeos de cuina en directe i ara que ja podem sortir a passejar el format canviarà i passaré a fer una Cuina a la fresca. Cada dimecres a les 20 hores. Farem receptes senzilletes, estiuenques i sense passar massa calor. Espero que la proposta us agradi.

Sóller » Opinió

Cuina a la fresca (II)

|

Ara que ja tenim aquí el bon temps i ja sóm a les portes de l’estiu, us recomano una sèrie de plats per fer una cuina “a la fresca”. Avui us recomano un souflé de peix amb marisc, una broquetes de marisc i fruita i un bunyols de fruita. Plats fresquets i bons de fer.

Sóller » Opinió

Cuina a la fresca (I)

|

Ara que ja tenim aquí el bon temps i ja som a les portes de l’estiu, us recomano una sèrie de plats per fer una cuina “a la fresca”. Avui us recomano una brandada de bacallà amb un toquet d’all, un pastís de conill que vaig crear quant feia feina al Canyís i una Truita Alaska de postres.

Sóller » Opinió

Cuina i cinema

|

Fa temps que no feim un repàs a les cintes gastronòmiques. Així que avui hi posaré remei recomanant-vos la darrera història gastronòmica que he visionat. Es tracta de la pel·lícula que està donant més a xerrar aquest dies, El Hoyo, una cinta dirigida per Galder Gaztelu-Urrutia. La seva òpera prima després dels curtmetratges La casa del lago i 913. Una obra mestra.