Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS, Podem i PSIB aproven les primeres mesures del pacte pel Consell

659
Els representats de les tres formacions s’han reunit aquest divendres als Centres Flassaders de Palma i han aprovat el primer full de ruta. | MÉS per Mallorca

MÉS, Podem i PSIB-PSOE s’han posat mans a la feina per intentar tancar el pacte de governabilitat pel Consell de Mallorca. Els representats de les tres formacions s’han reunit aquest divendres als Centres Flassaders de Palma i han aprovat el primer full de ruta. 

L’acord inicial inclou un conjunt de 15 mesures. Miquel Ensenyat, de MÉS, Francesc Miralles, del PSIB i Jesús Jurado, de Podem, han coincidit a valorar de manera satisfactòria aquesta primera trobada.  

Ensenyat ha destacat la voluntat social del nou Consell amb la determinació de ser una finestra oberta als ciutadans que passen per dificultats econòmiques. A més, ha volgut destacar la necessitat de voler un programa fort amb un equip de govern fort.

Per part seva, Jurado ha destacat, entre d’altres qüestions, la necessitat de potenciar el pla de gestió de la Serra de Tramuntana i ha valorat la reunió de manera molt positiva. En aquest sentit, ha valorat la bona predisposició per arribar a acords.    

Miralles, en aquest sentit, ha assegurat que la reunió ha estat molt positiva. En aquest sentit, ha destacat les propostes de transparència i modernització del Consell que creu que «són molt necessàries per a la Mallorca del futur»

El conjunt de les 15 mesures acordades són: 

1.- Fer un Consell més participatiu. Com a primera mesura es farà una audiència pública per sotmetre a la ciutadania el programa de govern, així com també l’aprovació d’un pla real i transversal de participació.

2.- Gestió política transparent. Publicació de les agendes de tots els càrrecs del Consell.

3.- Aturar la importació de fems de fora de les Illes Balears.

4.- Moratòria per a la construcció de noves grans superfícies a Mallorca.

5.- Canviar el model de carreteres existents fins ara, reduint la dimensió dels projectes de carreteres i millorant la xarxa viària secundària.

6.- Implementar el Pla de Gestió de la Serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la UNESCO.

7.- Revitalitzar l’Agencia de Disciplina Urbanística de Mallorca (ADU).

8.- Posada en marxa d’un Pla de Lluita Contra la Pobresa, especialment la infantil.

9.- Potenciació de les polítiques d’igualtat i de joventut.

10.- Creació d’un Servei d’Urgències Socials de Mallorca, actiu 24 hores al dia i 365 dies a l’any.

11.- Dinamitzar i dotar de contingut l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca.

12.- Reactivar les inversions estatutàries en matèria de cultura, que permetran posar en marxa el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, Can Weyler o Bellpuig 

13.- Retornar el català com a requisit per a la funció pública al Consell de Mallorca.

14.- Fer del Consell una institució forta, dotant-lo de les competències que marca l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. Exigir la modificació de la Llei de Finançament dels Consells Insulars.

15.- Impulsar l’administració electrònica per fer del Consell una institució moderna, àgil i eficient.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.