Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem demana la presidència del Parlament a canvi d’investir Armengol

La proposta a la resta de forces d'esquerra inclou la creació d'una Comissió de Coordinació del Pacte, així com la posada en marxa de la Sindicatura de Greuges, entre altres iniciatives.

740
PSIB, MÉS i Podem, reunits durant les negociacions. | PSIB

S'apropa la data per constituir el nou Parlament i arriben les negociacions per decidir càrrecs entre les formacions 'del canvi'. La formació Podem estaria disposat a donar suport a la investidura de la candidata del PSIB, Francina Armengol, com a presidenta del Govern si la formació socialista i MÉS els permetessin ocupar la presidència del Parlament. D’aquesta manera quedaria el partit liderat per Alberto Jarabo, fora de l'Executiu autonòmic.

Fonts de Podem han informat Europa Press, que encara no s'ha estudiat a cap candidat per a ostentar la presidència de la Cambra autonòmica. També han explicat que la proposta a la resta de forces d'esquerra inclou la creació d'una Comissió de Coordinació del Pacte, així com la posada en marxa de la Sindicatura de Greuges, entre altres iniciatives.

Dins d'aquest paquet de mesures també s'inclouran la creació d'una Conselleria d'R+D+ I, la inclusió d'un membre a la Sindicatura de Comptes i la reducció dels sous dels càrrecs electes, reducció aquesta que encara no s'ha concretat. Segons han explicat aquestes mateixes fonts aquesta decisió va ser presa aquest dilluns al Consell Ciutadà de la formació.

Darrers dies per prendre la decisió

PSIB, Podem i MÉS estan decidint aquests dies abans de la constitució del Parlament d'aquest dijous els membres que entraran a la Mesa de la Cambra autonòmica i que ocuparan la presidència, vicepresidència i una secretaria. A aquests, se'ls ha d'afegir els dos membres de la Mesa que corresponen al PP.

Així, el PSIB té un Consell Polític dimecres vinent, dia 17, i MÉS celebra una assemblea aquest dimarts per la qual cosa un cop acabin aquests processos interns es reuniran per avançar en l'organigrama.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.