Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprovarà a l’octubre el Pla de Protecció Especial del Jonquet

L’Ajuntament de Palma, a més, impulsarà una àrea de Patrimoni dins la regidoria de Model de Ciutat

902
El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge digne, Antoni Noguera. | Ajuntament de Palma

Aquest dimarts s’ha celebrat la segona reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, presidida pel tinent de batle Antoni Noguera. En la roda de premsa posterior, Noguera ha exposat diversos temes entre els quals cal destacar l’aposta per la protecció d’alguns barris de ciutat, que «vagi més enllà de l’actual».

És l’exemple del Jonquet. Noguera ha manifestat que és un dels barris emblemàtics i que «requereix una atenció especial des del punt de vista de la protecció urbanística». En aquest sentit, el tinent de batle ha avançat que està previst que el PEP del Jonquet es pugui aprovar inicialment a l’octubre. Un Pla de Protecció Especial que ja ha incorporat les recomanacions del Consell de Mallorca, «i que posarem en comú amb els veïns i veïnes del barri, com no pot ser d’altra manera».

En el cas del Molinar, la regidoria vol que hi hagi un consens entre els serveis tècnics, Autoritat Portuària i la societat civil per avançar en la delimitació del centre històric, i poder aprovar de forma imminent mesures cautelars de protecció urbanística per al barri.

Una altra de les prioritats del consistori i de l’àrea que dirigeix Noguera és la d’impulsar l’àrea de patrimoni i paisatge urbà per a superar un buit com és el de la gestió del patrimoni històric. Noguera ha explicat que «actualment només hi ha una arqueòloga responsable d’aquestes funcions, i creiem imprescindible dotar amb més personal a aquesta àrea. L’objectiu és afavorir els nuclis històrics, per gestionar el patrimoni de Palma i desenvolupar projectes». El tinent de batle ha afegit que aquesta àrea tindrà una relació molt estreta amb l’àrea de Cultura. «Superarem un buit com és el de la gestió del patrimoni històric».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.