Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort promet un major control dels cavalls de les galeres

A llarg termini s'intentaran substituir per un altre tipus de vehicle

916

L'Àrea de Benestar Animal s'ha fixat una metodologia de feina «molt clara i definida» per tal de dur a terme les polítiques en aquest àmbit, basada en la feina col·laborativa amb les entitats i professionals que fan feina en favor del benestar animal.

Segons un comunicat, s'establirà «una taula de participació, de la qual formaran part els treballadors de Son Reus i els membres i representants de les entitats animalistes, perquè entre tots es defineixin les principals línies de feina i per fer un seguiment «de forma conjunta i col·laborativa».

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol,  ja s'ha reunit amb entitats animalistes i ha visitat el Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus i ha dit que està convençuda que aquesta fórmula «ja és una garantia d'èxit per complir amb els objectius marcats».

Sensibilització i conscienciació

Una de les primeres tasques que es marca l'Àrea de Benestar Animal és la de dur un major control dels cavalls de les galeres. Es pretén modificar l'ordenança que les regula per a ser «més estrictes en els controls» dels equins. A mitjà i llarg termini, s'avaluaran les diferents alternatives per substituir les galeres per altres vehicles més sostenibles, com són els elèctrics.

D'altra banda, la regidora Truyol també té entre les seves prioritats la d'impulsar campanyes de sensibilització i conscienciació animal. Truyol ha dit que l'objectiu és «aconseguir que no sigui necessari recollir cap animal abandonat» i que, per això, s'ha d'avançar en l'educació social en aquest sentit» i ha afegit que miraran de fer-ho aquest estiu, «perquè és una època especialment delicada ja que, per mor de les vacances, hi ha molts abandonaments d'animals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.