Setmanari d'informació local - 138 anys

El surf, la nova font d'ingressos per al turisme de les Balears

Els 175 dies d'ones que té Mallorca a l'any la converteixen en una atractiva destinació per als surfistes

959

En plena crisi i debat sobre el tipus de model turístic que ha d'oferir la nostra comunitat autònoma, són moltes les iniciatives d'oci que intenten diversificar l'oferta i començar a orientar el seu negoci cap a un altre públic que no sigui l'estereotípic de gatera com el que es pot trobar a les conflictives zones de s'Arenal o Magaluf i que cada vegada s'està estenent més pel litoral de les Balears. En aquest context, la Universitat de les Illes Balears ha fet conèixer una tesi doctoral presentada per Patricia Peñas de Haro que descobreix les Balears com una destinació perfecta per als amants del surf. En concret, Peñas de Haro xifra en 175 els dies de l'any en què es pot practicar aquest esport a les platges de Mallorca. Així doncs, els surfistes de tot el món i, sobretot els d'Europa, es poden convertir en clients potencials d'aquesta oferta.

Pel que explica la Direcció de l'Estratègia de Comunicació i Promoció Institucional de la UIB, «la mar que circumda Mallorca té característiques que afavoreixen la pràctica del surf» . En primer lloc, destaquen les condicions tèrmiques, que permeten aquesta pràctica al llarg de tot l’any. En aquest sentit, s'ha de tenir en compte un gran avantatge i és que a l’estiu i a l’inici de la tardor no és necessari l’ús de neoprens per evitar la hipotèrmia. A banda d'això, també apunten que «la segona circumstància favorable de la mar a Mallorca són els vents relativament forts que s’hi donen durant bona part de l’any i que generen condicions òptimes d’onatge per fer surf». Les diferents característiques contribueixen a generar onatges susceptibles de ser aprofitats per al surf, sobretot d’octubre a maig.

La tesi doctoral de Patricia Peñas de Haro destaca que tant els amants del surf com els del bodyboard poden trobar a Mallorca un lloc ideal per practicar el seu esport. Aspecte que la UIB s'afanya a assenyalar com a una peça nova dins l'estratègia econòmica i turística de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.