Setmanari d'informació local - 138 anys

Primer cas d'homicidi per violència masclista del 2015 a les Balears

1057
Concentració de dol per la mort d'una dona assassinada a Palma. | Alejandro Sepúlveda

Avui divendres s'ha sabut que s'ha produït una nova mort per violència masclista; en concret es tracta de la primera dona morta per aquest motiu de l'any 2015 a les Balears. Des de l'Institut Balear de la Dona destaquen que enguany les estadístiques han davallat tant a escala insular com en l'àmbit estatal. Al conjunt de l'Estat espanyol, hi ha hagut 23 víctimes mortals fins al mes de juliol; en canvi, les estadístiques de 2014 mostraven una tendència més elevada d'aquests crims: 29 dones havien mort fins al juliol d'aquell any.

L'homicidi ha estat condemnat d'entrada pel Govern balear, que ha convocat un minut de silenci davant el Consolat de Mar a les 13 h d0avui divendres. A banda d'això, hi ha hagut altres respostes de rebuig a aquest crim. El sindicat CCOO ha enviat un comunicat de premsa en el qual denuncia que es tracta d'una «mostra més del fracàs de les polítiques en la lluita contra la prevenció de la violència de gènere. Per inacció o per omissió, s'està alimentant la continuïtat d’aquesta xacra social». Per aquest motiu demanen a les institucions que facin intervenció contundent «amb més força i ràbia» davant «la urgent necessitat de lluitar contra la violència masclista, mitjançant dos eixos fonamentals d'actuació: protecció i prevenció».

Cal destacar que des de l'any 2011 han mort a les Balears nou dones per violència masclista; 243 al conjunt de l'Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.