Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort posa en marxa un registre de ciutadans que vulguin ajudar els refugiats

1175
JNS08. MAFRAQ (JORDANIA), 27/08/2012.- Refugiados sirios descansan a su llegada al campo de refugiados de Mafraq, Jordania, hoy, lunes 27 de agosto de 2012. El Gobierno jordano alertó ayer sobre la afluencia cada vez mayor de refugiados sirios a Jordania, que supera la capacidad de este país para atenderlos, después de que cruzaran la frontera más de 4.600 sirios en las últimas 48 horas.EFE/Jamal Nasrallah | JAMAL NASRALLAH

L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa un registre de ciutadans que vulguin donar el seu suport solidari a les persones refugiades per la crisi humanitària al Pròxim Orient.

Així, les persones que estiguin interessades han d'enviar un missatge que inclogui una adreça de correu electrònic, telèfon de contacte, nom i cognoms a immigracio@palma.es o bé telefonar al 971225900 (extensió 7725).

El regidor d'Igualtat i Drets Socials, Aligi Molina, ha explicat que Cort està coordinant les diferents vies per donar suport i que preparen la informació «per fer-la arribar a tothom que s'apunti al registre». «És important tenir present que depenem de la coordinació del Govern amb el Ministeri, i ja estam en contacte amb la Direcció General de Cooperació», ha declarat.

Cal recordar que la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma va acordar el 2 de setembre passat oferir Palma com a ciutat d'acollida davant la crisi que es viu a Europa per l'arribada de refugiats que fugen de la guerra o de la misèria i demanen auxili humanitari.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat el paper líder dels municipis per intentar donar resposta allà on no ho fa el Govern espanyol. «Una vegada més són els municipis els que donen una passa endavant. Palma és i serà una ciutat solidària», ha declarat.

El consistori ha demanat als departaments de Benestar Social, Habitatge i Migració que analitzin quins recursos es podrien posar a disposició dels plans d'acollida. Així mateix, l'Ajuntament s'ofereix per coordinar les diferents associacions socials interessades a col·laborar.

L'Ajuntament de Palma demana al Govern espanyol que sigui més solidari i s'aculli al pla d'acollida europeu, ja que es tracta d'un drama humanitari i l'Estat espanyol ha de ser corresponsable i assumir la quota de refugiats que li correspongui. També ha demanat agilitat al Govern en l'elaboració d'un protocol d'acollida de refugiats immigrants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.