Setmanari d'informació local - 138 anys

La UE pagarà la meitat de l'electrificació del ferrocarril de Manacor i Sa Pobla

1243

La Unió Europea (UE) destinarà a Balears, a través dels fons europeus de desenvolupament regional (Feder) i fins a l'any 2023, un total de 159,9 milions d'euros que s'invertiran principalment en l'impuls de la innovació, la millora de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (pimes), el foment de les energies renovables, la millora en la gestió dels recursos hídrics i l'electrificació del tren a Mallorca.

Així ho han anunciat en roda de premsa el vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i el director general de Fons Europeus, Félix Pablo Pindado, que han destacat que la quantitat prevista suposa un increment del 55 per cent respecte a l'efectuada per import de 102,6 milions entre el els anys 2007 i 2013.

Una de les dades en què tots dos han posat l'accent és el fet que la UE pagarà la meitat de l'electrificació del ferrocarril de Manacor i Sa Pobla, destinant-hi 24 milions d'euros. Aquesta mesura, han assenyalat, permetrà a més reduir l'emissió de diòxid de carboni en aproximadament 600 tones anuals.

No obstant això, la xifra més elevada, 42,3 milions d'euros, anirà destinada al foment de l'economia baixa en carboni, mentre que 33,5 milions s'invertiran en tecnologies de la informació i comunicacions; 18 en sanejament d'aigües i protecció del patrimoni cultural i natural; 17 en infraestructures educatives; 15,6 en investigació, desenvolupament i innovació; Sis milions en millora de la competitivitat de les pimes i 2,3 en assistència tècnica.

De la mateixa manera, se sufragarà amb 25 milions d'euros dels fons Feder un nou instrument financer que anirà dirigit a facilitar l'accés al finançament a empreses de nova creació i les pime a fi de garantir la seva viabilitat econòmica i el seu creixement; millorar La intermediació financera no bancària i fomentar la destinada a innovació, competitivitat i internacionalització de les empreses.

Tal com ha subratllat Barceló, aquestes inversions «entren de ple» en l'estratègia econòmica plantejada pel Govern, i que passa per la diversificació de l'economia, l'aposta per la innovació i l'enfortiment de les pimes, tot això sustentat «en un equilibri entre els tres elements de progrés, desenvolupament i benestar: el creixement econòmic, la cohesió social i la preservació del medi ambient».

Per la seva banda, Pindado ha ressaltat el consens aconseguit amb la UE, l'Estat, la resta de direccions generals, entitats locals i altres agents com la Universitat dels Illes Balears (UIB).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.