Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma se suma aquest dimarts al Dia sense Cotxes

1307

Palma se suma demà dimarts 22 de setembre al Dia Europeu sense Cotxes dins de la Setmana de la Mobilitat. L’Ajuntament se suma a la iniciativa restringint l’aparcament a la zona del centre de les 8.00 a les 20.00 hores. D’aquesta manera, des de les Avingudes cap endins no es podrà estacionar. Sí que podran aparcar els residents amb targeta de l‘ORA, els que tenen Acire, les motos, els qui disposen de la targeta de càrrega i descàrrega i de la targeta per a persona amb mobilitat reduïda.

Divendres passat es començaren a instal·lar fulletons informatius per la zona afectada per les restriccions d’estacionament. A més, demà les màquines de l'ORA no funcionaran i hi haurà un fulletó on s’explicaran els motius. Als accessos al centre s’hi ubicaran valles on s’explicarà que a partir d’aquell punt no es pot estacionar.

L’Ajuntament permetrà aparcar de forma gratuïta en els estacionaments de sa Riera i el carrer Manacor, on es podrà agafar un bitllet per agafar qualsevol autobús de l’EMT (un d'anada i un de tornada). El Govern, per la seva banda, facilitarà de forma gratuïta tots els trajectes que, aquell dia, es dirigeixin cap a Palma del tren (més el bus llançadora) i el metro. 

Rutes saludables

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer; el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Andrés, i la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, han participat avui a la ruta saludable per a gent gran del centre de salut Valldargent. Així, han acompanyat a un grup format per una trentena de persones i han recorregut els poc més de quatre quilòmetres de la ruta.

El recorregut està fixat per la Conselleria de Salut del Govern i els tècnics de Mobilitat s’encarreguen de fer un estudi, de veure quins són els carrers per on podrien passar, d’eliminar qualsevol barrera arquitectònica per facilitar l’accés a tothom i de senyalitzar-les. Després, els centres de salut s’encarreguen d’organitzar-les. Cada setmana se’n fa una. A més de per una qüestió de salut, la ruta  «serveix també com un punt de trobada també els permet i fer un exercici suau», ha assegurat el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.