Setmanari d'informació local - 138 anys

Organitzen un dispositiu per evitar agressions masclistes durant la revetla de Sant Sebastià

L’Assemblea Antipatriarcal de Palma, en col·laboració amb Orgull Llonguet, ha posat en marxa un protocol contra les agressions i assetjaments masclistes a les festes de Sant Sebastià d’enguany.

La idea consisteix en el fet que si una al·lota se sent agredida, incòmoda, assetjada o algú li falta al respecte en qualsevol moment de la nit, podrà comunicar-ho tant a l’organització d’Orgull Llonguet com a membres de l’Assemblea Antipatriarcal que duguin un braçalet de color lila.

«Ho hem fet ara per Sant Sebastià, però la idea és que arribi a ser extensible a totes les festes populars que es fan als carrers de Palma, i que altres col·lectius feministes d’arreu de Mallorca el puguin posar en funcionament als seus respectius espais», expliquen des de l’Assemblea.

Les impulsores de la iniciativa manifesten que és una realitat que en l’entorn festiu és un dels espais on es produeixen més agressions a tots els tipus d’escala, i «volem vetllar perquè això deixi de ser així. No podem tolerar que es produeixin situacions de violències als nostres espais ni que es perdi el respecte a les al·lotes i els seus cossos en cap cas».

Amb aquesta iniciativa es vol fer encara més visible l’assetjament, els abusos o les vexacions de les quals són víctimes moltes dones, anys rere any, en festes com la tirada d’avellanes a les festes de Sant Joan de Ciutadella, el Sant Fermí, entre d’altres. Aquest tipus de protocols s’han duit a terme en altres ciutats del territori amb una resposta i valoració molt positives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.