Setmanari d'informació local - 138 anys

Castro autoritza la venda de les propietats d'Urdangarin a Palma

1482
Les propietats, registrades a nom de la societat mercantil Aizoon, es troben al carrer Pedrera de Palma. | Arxiu UH

El jutge José Castro ha autoritzat a Iñaki Urdangarin vendre els dos pisos, trasters i pàrquing que posseeix a Palma, després d'aixecar l'embargament que pesava sobre la meitat indivisa de tots ells en el marc del cas Nóos.

La decisió es produeix dies després que el marit de la Infanta Cristina presentés un escrit davant del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma en el qual advertia del «perill que els interessats en els immobles poguessin haver abandonat el seu interès a adquirir-los», al·legant no haver rebut cap nova notificació judicial de cara a ser-li autoritzada la venda dels immobles, valorats en un total de 316.907 euros.

El jutge assenyala que, tenint en compte que la crisi del mercat immobiliari «encara no ha desaparegut completament i que la urgència per vendre sempre es tradueix en una lògica depreciació del bé que es pretén alienar», el preu de 250.000 euros pel qual Urdangarin contempla vendre les finques, «encara que certament escàs, representa una oferta seriosa que en les condicions actuals és acceptable». El jutge va requerir una taxació dels immobles, efectuada per Tinsa, amb l'objectiu de saber si el seu valor s'assembla al preu de mercat i a l'oferta de 250.000 euros que li va arribar el marit de la Infanta i la titularitat registral és titularitat d'Aizoon, empresa de la qual Urdangarin i la seva dona són copropietaris i de la qual s'hauria servit aquell per defraudar Hisenda i apoderar-se dels fons públics percebuts de les institucions.

Castro va atendre d'aquesta manera a la petició que va formular l'Advocacia de la Comunitat Autònoma sobre la necessitat de comptar amb aquest informe abans que el magistrat es pronunciés sobre si autoritzava o no vendre els immobles. Manos Limpias, per la seva banda, es va oposar a l'operació immobiliària.

Embargament de les propietats
En concret, aquestes propietats van ser embargades costat de la meitat indivisa del palauet de Pedralbes, l'embargament va ser cancel·lat després que l'Audiència Provincial de Balears confirmés les condicions imposades en el seu dia pel magistrat per autoritzar la venda de l'immoble. El marit de la Infanta reclamava poder abonar a Hisenda 253.705 euros -derivats de l'impagament de l'IRPF en què va incórrer en 2009- amb els fons que obtindria amb la venda del palauet, el preu està estipulat, en concret, en 6.950.000 d'euros. Una petició que va desestimar Castro, el que va portar a Urdangarin a recórrer en apel·lació davant l'Audiència. El jutge Castro va autoritzar la venda sempre que el matrimoni es comprometés a dipositar al jutjat els 2,3 milions d'euros que preveuen obtenir per la meitat embargada de l'habitatge com a garantia davant les responsabilitats econòmiques que puguin derivar-se de la causa, i que van acabar ingressant a les dependències judicials tant Urdangarin com la seva dona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.