Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca atura la demolició de la casa de Gènova on va viure Manuel de Falla

2818
El cap de servei de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca ha emès un primer informe on es plantegen uns valors paisatgístics, ambientals i històrics de l'edifici. | Arxiu UH/R.L

El servei de Patrimoni del Consell de Mallorca ha evitat momentàniament la demolició de la casa de Gènova on el compositor Manuel de Falla va passar dues temporades durant els anys 30, segons informa ARCA en un comunicat.

Segons ARCA, que va sol·licitar al Consell la protecció de l'edifici, el cap de servei de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca ha emès un primer informe on es plantegen uns valors paisatgístics, ambientals i històrics de l'edifici.


L'informe de Patrimoni

Segons l'acta del servei de Patrimoni Històric, «és convenient impedir la demolició d'aquest habitatge pel fet de ser un bé arquitectònic integrant del patrimoni històric» i «per haver allotjat a personatges notables que van contribuir a l'anomenada de la ciutat de Palma com a centre rellevat del gran turisme». El cap de servei de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, Guillem Daviu, matisa que «si es volen conservar els trets ambientals i ocasionalment monumentals, s'ha d'impedir la desaparició d'exemplars com la casa objecte d'aquest informe on passà temporades el músic Manuel de Falla» .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.