Setmanari d'informació local - 138 anys

Calasso rep el Premi Formentor de les Lletres 2016

L'escriptor italià Roberto Calasso ha desgranat el concepte de literatura i la seva evolució al llarg dels segles en la cerimònia de lliurament del Premi Formentor de les Lletres, que enguany ha reconegut el conjunt de l'obra de l'autor, conegut per obres com 'Les noces de Cadmo i Harmonía', 'Ka', 'Els quaranta-nou graons', 'K' o 'La cremor', que acaba de publicar-se.

La cerimònia de lliurament, que ha tingut lloc aquest 16 de setembre a les 20.00 hores en l'Hotel Barceló de Formentor, ha comptat amb la presència de nombrosos rostres coneguts de la societat balear. El premi -dotat amb 50.000 euros, organitzat per la Fundació Santillana i l'Hotel Barceló Formentor, i patrocinat pels propietaris de l'hotel, la família Barceló, i la família Buadas- ha sigut lliurat per Marta Buadas, en representació de les famílies Buadas i Barceló.

En el seu discurs, pronunciat en castellà i titulat 'Les pedres perforades de la literatura', Calasso -qui ha agraït l'obtenció d'aquest guardó-, ha fet al·lusió a les diferents maneres d'interpretar la literatura «que es van concebre des que a Hesíode les Muses li van dir que d'elles podia esperar-se tant la veritat com a la falsedat». «Siga el que siga la literatura, aquesta ha inclòs en si, ocasionalment, des del més sant que existeix fins a o més sacríleg. El seu camp d'aplicació ha variat contínuament», ha exemplificat.

L’art de l’assaig

Abans del lliurament del premi, el president del jurat, Basilio Baltasar, ha llegit l'acta d'aquesta edició en la qual es destaca que «l'art de l'assaig aconsegueix en Calasso una de les més altes expressions» i que la seva escriptura és «lloc d'aprenentatge», amb una prosa definida d’ «anada i tornada» i obres que «conviden a la reflexió».

Per la seva banda, el president de la Fundació Santillana, Ignacio Polanco, també present en l'esdeveniment, ha subratllat que tant aquest guardó com les Converses Literàries de Formentor, en el marc del que es lliura i que en aquesta ocasió tindran lloc entre aquest 16 de setembre i el 18 de setembre en el citat hotel sota el lema 'Esperits, fantasmes i ànimes en pena. Històries del més enllà en la literatura' , constitueixen «una cita cultural imprescindible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.