Setmanari d'informació local - 138 anys

«El desallotjament va ser irregular»

Un membre del Centre Cultural Ca Ses Mopis relata a Ona Mediterrània els detalls del desallotjament d'ahir

5368

Avui ha visitat la Vila del Pingüí, el programa d'Ona Mediterrània, un membre de Ca Ses Mopis, el Centre Cultural que va ser desallotjat ahir dematí. El convidat ha explicat la seva versió del fets i ha analitzat la tasca feta, la situació que viuen les barriades de Ciutat degut a la massificació i especulació així com les accions que preveuen dur a terme com a mostra de rebuig a un desallotjament que consideren irregular.

Desallotjament

Preguntat sobre com es va produir el desallotjament, el membre del Casal, ha relatat que: «Ens va enviar un missatge un veïnat, que cinc o sis persones havien entrat rebentant el pany amb la intenció de tapiar-ho, hi havia un grup del que es coneix popularment com a «matons», persones amb una actitud molt violenta que no venien a dialogar precisament. Hi havia també un home més ben vestit que suposam, era el de l'immobiliària. Un grup de companyes varen intentar entrar però en ser dins, els esbirros les varen treure de molt males maneres, es van posar davant la porta impedint que ningú entràs i sortís. Van començar la feina de tapiar tots els accessos a l'edifici»
«No varen ensenyar cap document que acredites que són els propietaris, ni ordre judicial, ni permís d'obres. Per tant, tot apunta que va ser un procediment totalment il·legal. La policia es va posar de part seva sense més argument que la seva paraula»

Assemblea i valoració


Sobre l'assemblea que es va celebrar ahir per valorar els fets i la nova etapa que s'obre a partir d'ara: considera que: «L'assemblea va anar bé, va venir bastanta gent, vàrem fer una valoració de tot plegat i vàrem fer el planning per avui. El desallotjament va ser il·legal, el va fer l'immobiliària Oliver Mateu. L'anterior propietari els va malvendre l'edifici. Es farà evident la violència i males maneres en les quals es va fer el desallotjament. Haurem de valorar també la resposta de l'Ajuntament. Inicialment, quan entràrem hi havia una certa entesa, ahir en canvi es van refugiar en arguments tècnics. No hi va haver cap posicionament polític.

Que ha suposat Ca Ses Mopis?

El convidat, valora pel programa d'Ona, la tasca i el significat del Casal: «Si bé no havíem tengut temps que el Casal arreles al barri, ja que només hi dúiem quatre mesos, la gent ens mostrava el seu suport. Venien a dinars i sopars que muntàvem. L'Armari Obert també va tenir bastanta bona acollida. I era un punt de trobada per a persones de diferents moviments socials on podien bastir projectes que miressin més pel barri. Amb la saturació i especulació urbanística actual trobam molt important que no mori la vida de barri, el teixit associatiu en definitiva. Ca Ses Mopis volia ser un referent de suport mutu entre la gent.


Convocatòria per avui horabaixa


L'entrevista ha finalitzat amb una crida per part de l'entrevistat a la convocatòria de la marxa prevista avui horabaixa: «A les 19.30h, des del Pont del Tren, fins a Ca Ses Mopis farem una marxa com a resposta al desallotjament d'ahir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.