Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana la revocació de la diputada Antonia Perelló com a ponent de la llei que modifica la compilació de Dret Civil

5454
Els grups parlamentaris MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca expressen la seva «preocupació» davant aquest cas. | Arxiu

Els grups parlamentaris MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca expressen la seva «preocupació» davant el nomenament de la diputada sra. Antònia Perelló com a ponent del projecte de llei pel qual es modifica la Compilació de Dret Civil Balear, en representació del grup parlamentari popular, i insten al grup popular «a revocar aquest nomenament». Alhora, i en aquest mateix sentit, els grups parlamentaris presentaran un escrit de revocació davant la Mesa del Parlament. La sra. Perelló és diputada alhora que membre de la Comissio que ha redactat aquesta iniciativa legislativa.

Perelló, tal com ha recordat la formació ecosobiranista, va ser designada pel Govern Bauzà com a secretària de la Comissió Assessora de Dret Civil Balear en el mateix mes de març de 2014 que MÉS presentava una iniciativa legislativa sobre dret civil balear, que va ser rebutjada amb els vots en contra del Partit Popular. Aleshores Perelló era directora de l’Advocacia de les Illes Balears. Aquest nomenament va ser a títol personal, no en qualitat de directora de l’Advocacia, i ha continuat en el càrrec de secretària, que compagina amb la seva plaça de tècnica en l’Advocacia i amb la seva dedicació al Parlament com a diputada.

MÉS no entra a valorar els mèrits i la capacitat de la sra. Perelló com a membre d’aquesta Comissió però consideren que, «a falta d’un règim clar d’incompatibilitats aplicable en aquesta situació, no és ètic ni estètic que una persona assessori i sigui assessorada al mateix temps i que, a més, hagi estat remunerada per aquest assessorament».

La formació  han presentat una esmena al projecte de llei que modifica la Compilació de Dret Civil Balear per evitar situacions com aquesta i també per regular el nomenament i el funcionament de la Comissió «amb el propòsit de mantenir el prestigi i la importància que mereix el nostre dret civil». A ambdós grups parlamentaris «els preocupa que la sra. Perelló, que serà part interessada en aquesta esmena, pugui participar directament en les negociacions del projecte de llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.