Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol participa en un acte a favor del federalisme amb Patxi López, Almunia i Iceta

6030

La Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, celebra aquest dissabte a Barcelona la II Convenció Federalista, en la qual hi participaran destacats líders socialistes com la presidenta del Govern, Francina Armengol; el diputat del PSOE al Congrés Patxi López, i l'exlíder del PSOE i exvicepresident de la Comissió Europea Joaquín Almunia.

L'acte ha estat organitzat al costat de la Friedrich Ebert Stiftung i començarà a les 9 hores amb l'objectiu de «reflexionar» sobre el federalisme, entès com la voluntat compartida d'organitzar governs multinivell en societats complexes.

Inauguraran la convenció el delegat de la Friedrich Ebert Stiftung a Espanya, Gero Maass, i el president de la Fundació Rafael Campalans, l'expresident de la Generalitat José Montilla, i posteriorment començarà la primera sessió de debat.

En aquesta sessió titulada 'Espanya, perspectiva federal' hi participaran Francina Armengol; Patxi López; el president de Federalistes d'Esquerres, Joan Botella, i el seu antecessor i diputat del PSC al Congrés Manuel Cruz; el moderador serà l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro.

A les 11.30 se celebrarà la segona sessió, 'La governança europea: el model federal', que comptarà amb Joaquín Almunia; l'expresident del Parlament Europeu Enrique Barón, i el secretari general de la Unió de federalistes europeus, Christian Moos, moderats per la directora de la Fundació Rafael Campalans i diputada del PSC en el Parlament Esther Niubó.

La clausura està prevista a les 13 hores a càrrec del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensor del federalisme i de l'Acord de Granada que varen rubricar els socialistes espanyols per desplegar una reforma federal de la Constitució.

L'horabaixa anterior a la convenció se celebrarà una sessió de treball acadèmica a porta tancada per reflexionar sobre la democràcia i el federalisme, en la qual intervindran una vintena d'acadèmics, entre ells Xavier Arbós, Gregorio Càmara, Ramón Máiz i Antònia Agulló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.