Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM demana als «partits de país» que no celebrin la constitució espanyola

6502
Assemblea Sobiranista de Mallorca a la fira de la Perdiu, Montuïri.

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca demanen als partits de país, «és a dir, aquells que tenen el centre de decisió aquí i no a Madrid», que no acudeixin als actes d'homenatge a la constitució espanyola «perquè no hi ha res a celebrar».

Des de l'Assemblea Sobiranista recorden que la constitució espanyola no només no ens garanteix una veritable autonomia, ignora el cost de la insularitat i relega la nostra llengua a un estatus de tercera divisió, des del moment que estableix el «deure» de conèixer el castellà però no el català, sinó que, a més a més, és sistemàticament incompleta quan diu que l'Estat ha de promoure «una distribució de la renda regional més equitativa» (Art. 40.1), quan en realitat el 48% dels imposts de les Illes Balears, uns 3.500 milions d'euros, se'n van a Madrid i no tornen; o quan diu que «la riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección» (Art. 3.3) al mateix temps que colonitza el nostre dial televisiu amb trenta-tres canals en castellà, impedeix la recepció de canals en català, i no emprèn cap mesura de defensa i promoció de la nostra llengua.

Per tot, asseguren que la millor manera de reivindicar els nostres drets com a poble el pròxim 6 de desembre consistirà a aprofitar l'ocasió per denunciar el tractament colonial que l'estat espanyol dispensa a Mallorca i les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.