Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP vota a favor de l’autodeterminació dels pobles a Vilafranca

7292
Façana de l'Ajuntament de Vilafranca. | UH-Arxiu

El darrer plenari de l’Ajuntament de Vilafranca ha estat ben significatiu. El consistori va aprovar una moció a favor de l’autodeterminació dels pobles amb els vots a favor de quatre regidors de PxP (un hi va votar en contra i un altre es va abstenir),  els tres vots favorables dels regidors de MÉS i els dos d’Independents d’Esquerra.

PxP és la marca local de PP de Vilafranca, ja que el partit no es va poder presentar a les eleccions amb les seves sigles perquè estava imputat. La moció, presentada per MÉS, demana l’Estat espanyol que, aprofitant la conjetura de la presidència de les Nacions Unides, defensi el Dret d’Autodeterminació de Poble Sahrauí. Ara bé, Independents d’Esquerra hi ha afegit un annex en el qual es reclama el Dret d’Autodeterminació de tots els pobles.

Exhumacions de fosses

El plenari, valorant la realitat viscuda a Porreres, també va aprovar una iniciativa per reclamar la exhumació dels represaliats de la Guerra Civil i el franquisme. La moció es va aprovar per majoria i només un vot en contra.     

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.