Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort recorda que el termini per presentar el projecte de prospeccions ha finalitzat

7610
Corredor de Migració de Cetacis de la demarcació marina, situada entre les costes balears, catalanes i valencianes.

L'Ajuntament de Palma ha sol·licitat l'arxiu de l'expedient del projecte de prospeccions sísmiques al mar balear, després que aquest mes finalitzés el termini per lliurar documentació.

Segons ha informat l'Ajuntament, el passat 20 de gener va finalitzar el termini atorgat pel Ministeri espanyol d'Agricultura per lliurar l'estudi d'impacte ambiental, el document tècnic del projecte i el resultat de la informació pública.

L'Ajuntament ha argumentat que segons la legislació ja no es poden atorgar més pròrrogues, per la qual cosa considera que s'ha d'abandonar el projecte.

En la mateixa línia, el ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat una Declaració Institucional per sol·licitar al Govern espanyol la declaració de Corredor de Migració de Cetacis de la demarcació marina de les costes catalanes com a zona d'especial protecció d'importància pel Mediterrani (Zepim) i sol·licitar també l'aplicació d'un règim preventiu de protecció en aquesta àrea i mesures de reducció del renou submarí.

A més, el consistori ha recordat que aquest Corredor de Migració de Cetacis es troba amenaçat pel projecte de prospeccions petrolieres en el mar balear.

També s'han afegit a aquesta petició el Govern, la Generalitat de Catalunya, els consells insulars de Mallorca, Menorca, Formentera i Eivissa, més de deu ajuntaments de les Balears, l'Ajuntament de Barcelona, a més d'ONG ecologistes com Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace o Seo/Birdlife i WWF.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.