Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell Escolar aprova un document de pacte educatiu «amb el vot en contra de la majoria sindical»

9308
Consell Escolar de les Illes Balears.

Aquest dimarts s'ha reunit el Consell Escolar de les Illes Balears per debatre les esmenes presentades al document del pacte educatiu. El text aprovat ni rebutja la LOMCE, ni inclou cap garantia sobre la utilització del català als centres educatius i ha estat aprovat pel plenari del CEIB amb 33 vots a favor, 9 en contra i 1 en blanc. El document s'ha aprovat «amb el vot en contra de la majoria sindical», segons ha criticat l'STEI Intersindical.

L'STEI ha anunciat que ha votat en contra del document perquè d'una banda, «no garanteix els mínims d'ensenyament en català i no promou la democràcia interna als centres». Igualment s'han decantat de l'aprovació del text perquè consideren que «estableix una carrera professional no negociada i obre la porta a la lliure designació del personal interí i no equipara l'accés a la feina dels docents dels centres públics i concertats».

Des de l'STEI Intersindical no han acceptat el redactat que fa referència a l'ensenyament en català perquè la majoria del plenari, «tot i que diu que està a favor del català», no ha volgut incloure que «cada centre escolar elaborarà el seu projecte lingüístic en què l'ensenyament en català serà el 50% com a mínim i possibilitarà que es pugui fer l'ensenyament íntegrament en català», han denunciat.

El sindicat FE-CCOO ha lamentat que de les 13 esmenes que han presentat «només s'ha acceptat una i de caràcter tècnic». Segons han informat, amb les esmenes que presentaren es reclamava la derogació de la LOMCE, d'inclusió de la llei que garanteix els drets LGTB i altres esmenes que foren consensuades juntament amb altres entitats i que aquest dimarts «inexplicablement», també han estat rebutjades. «Moltes intentaven esmenar que el pacte no vulneràs cap dret laboral», han afegit des de FE-CCOO. Per tot això, des del sindicat han assegurat que no poden donar suport al text i que continuaran lluitant en els àmbits «on tenim representació perquè finalment, es puguin incloure».

Per la seva banda, UOB Ensenyament, que també ha votat en contra del document, ha assenyalat que «crida l'atenció» que 9 dels 11 representants sindicals de l'ensenyament públic pertanyents al CEIB hagin votat negativament en la votació del document.

«Des de UOB ensenyament consideram que avui s'ha aprovat un document sense el suport de gran part dels docents, ja que, si ens atenim a les organitzacions amb representació sindical, no ha comptat amb l'aprovació de la 1a, 3a, 5a i 6a força». Concretament els vots negatius s'han repartit de la manera següent:

STEI:4
UOB:1
CCOO:2
UGT:2

Pel que fa al posicionament de UOB ensenyament han explicat que, abans de començar el plenari s'han posicionat negativament, ja que «no s'ha tengut temps de sotmetre les esmenes que es presentaren a debat en les assemblees del centre», han lamentat. En aquest sentit, han recordat que la presentació de les esmenes (46 al final) va acabar el passat dimarts 28 de març a les 21.00 hores «i la votació ha estat just una setmana després», han criticat.

En aquesta línia han defensat que com a organització que es va presentar a les eleccions del 2014 «amb el compromís de prendre acords per via assembleària i que, en última instància, els treballadors reunits en assemblea tenen la darrera paraula», afirmen que consideren negatiu que es prenguin acords que «pretenen tenir un llarg recorregut en el temps sense comptar amb la participació i la complicitat fins al darrer moment de la gran majoria dels docents». «Nosaltres pensam que una Llei o un Pacte per l'Educació està condemnat al fracàs si es fa dins els despatxos o si, a causa de les presses, la majoria de docents no s'hi senten implicats i no se'ls té en compte», han apuntat des de UOB Ensenyament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.