Setmanari d'informació local - 138 anys

El Sermó de l'Enganalla, Festa d'Interès Cultural pel Consell de Mallorca

9540

El Sermó de l'Enganalla, que se celebra a Llucmajor, ha estat reconegut aquest dimecres pel Consell de Mallorca com a Festa d'Interès Cultural (FIC).

Segons ha recollit la institució insular en un comunicat, el ponent de l'expedient tècnic, Miquel Sbert, hi ha una sèrie d'elements que expliquen que aquest patrimoni cultural immaterial hagi perviscut a Llucmajor al llarg dels anys.

«En primer lloc, es tracta d'un combat dialèctic entre pregoner i organista», ha explicat Sbert, «que teatralitza aquesta confrontació de manera atractiva per als fidels, seguint tot un seguit de rituals».

Per la seva banda, el vicepresident del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha agraït la tasca duta a terme per totes les persones que han fet possible que aquesta tradició hagi arribat fins a l'actualitat.

«És una festa que transcendeix l'àmbit municipal i també forma part del patrimoni col·lectiu de tots», ha indicat Miralles. A més, ha explicat que el Consell Executiu del Consell ha aprovat la convocatòria d'una línia d'ajuts per donar suport a les FIC, que es publicarà al BOIB en els pròxims dies.

«El Sermó de l'Enganalla, precisament, per haver-se transmès oralment de generació en generació és un exemple clar del nostre patrimoni immaterial, que és aquell que no podem tocar però sí que ho vivim i ho podem sentir perquè forma part de nosaltres», ha manifestat.

En paraules del batle de Llucmajor, Bernadí Vives, «és un orgull que una joia de la nostra cultura popular hagi perdurat i segueixi sent, avui dia, cita obligada per als veïns del municipi el matí del diumenge de Pasqua».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.