Setmanari d'informació local - 138 anys

Balls populars, concerts, visites guiades i fins a 24 activitats més amenitzaran el Diumenge de l’Àngel

9688

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, juntament amb el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Joan Forteza, i l’autor del quadre que il·lustra el programa d’enguany, Xisco Fuentes, han presentat aquest dijous el programa de la festa del Diumenge de l’Àngel que es celebrarà aquest diumenge al Castell de Bellver.

Frade ha explicat que enguany aquesta festa compta amb un pressupost de 15.370 euros, dels quals es destinen 12.575 a activitats i la resta a assegurances, assistència sanitària, publicitat i vigilància i seguretat i ha convidat tothom a gaudir d’aquesta festa. “Estam presentant un programa del Diumenge de l’Àngel molt ampli, que cada vegada es fa més gros i esperam que tothom vengui al Castell de Bellver a gaudir del sol i de les activitats familiars”

Forteza ha destacat que ja fa “36 anys que la Federació de Veïns assumí la responsabilitat d’organitzar aquesta festa que honra al patró desheretat de Palma” i ha dit que esperen diumenge l’afluència d’unes 10.000 persones.

Una de les novetats del programa d’enguany són les dues visites guiades al Castell de Bellver a càrrec de Mallorca Insólita que es faran una divendres a les 19 hores i l’altra dissabte a la mateixa hora i que ja han penjat el cartell de complet.

Així mateix s’ha introduït una actuació musical gratuïta del grup local Entreveus al pati del Castell amb recollida d’invitacions al Centre Maimó ben Faraig.

Una altra de les novetats d’enguany és la incorporació d’un nou punt de pujada al Castell de Bellver des de la Teulera amb un grup d’excursionistes. Així, a les 10.45 hores partirà aquesta nova pujada amb guies que es trobarà amb la tradicional que sortirà a les 11.00 hores des del carrer Camilo José Cela.

La regidora ha recordat que s’habilitaran autobusos llançadora de l’EMT cada 10 minuts per a totes aquelles persones que no puguin pujar a peu.

Programa de la Diada

Una vegada a dalt, els marxaires podran gaudir d’activitats familiars i infantils a set indrets diferents: la via davant del Castell, la capella, l’esplanada de l’aparcament, l’escenari de l’esplanada de l’aparcament el Revellí (passadís entre els fossats), el pati interior del Castell i la Sala del Tron.

Així, a la vila de davant el Castell a les 11 hores es farà la plantada dels gegants de Son Rapinya, els gegants i capgrossos de la Sala i del Drac de na Coca. S’ha programat a més una exposició de les Associacions de Veïns de Palma i de plataformes i entitats ciutadanes. A les 11.30 els Xeremiers de Son Roca donaran la benvinguda als marxaries i a les 11.30 es faran tallers d’iniciació a la marxa nòrdica.

A la capella del Castell a les 11.30 s’inaugurarà l’exposició de quadres del Diumenge de l’Àngel.

A l’esplanada de l’aparcament a partir de les 11 hores començaran els tallers infantils i jocs populars, el parc infantil de trànsit de la Policia Local de Palma i a les 13 hores el Camió Magirus dels Bombers de Palma, la passejada acompanyada pels gegants i la banda de música de Camp Redó.

L’escenari ubicat a aquesta esplanada des de les 11 hores i fins a les 17 hores es faran actuacions encadenades. El programa començarà l’actuació de La Caputxeta Vermella, animació infantil amb Cucorba, ball en línia, ballada popular amb Balladors de Lluc i ballada popular amb Al-Mayurqa.

Al Revellí, el passadís entre fossats, a les 11.30 començarà un campionat d’escacs de partides ràpides seguit per Simultànies d’escacs.

Al pati interior del Castell a partir de les 11 hores començarà l’actuació de Cool Saxophone Quartet, seguida d’un combinat de circ, l’obra de teatre La mort del pradí i un flauta i a les 16 hores la Diada Castellera.

Donat que enguany el Diumenge de l’Àngel coincideix amb la Diada de Sant Jordi la sala del tron acollirà des de les 15.30 hores i fins a les 17 hores conta-contes per a infants amb Nati del Grado sobre “La llegenda de Sant Jordi”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.