Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou servei de transport públic Aerotib «respon a una demanda creixent del turista»

9816
Aeroport de Palma.

L'Aerotib, el nou servei d'autobusos interurbans que connectarà l'aeroport de Palma amb diferents municipis de Mallorca, començarà a funcionar dimecres que ve dia 3 de maig, segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. Concretament, les línies es posaran en marxa de manera gradual, començant el servei amb les línies de Paguera i Magaluf i amb les quals uniran l'aeroport amb la zona de Can Picafort, la Platja de Muro i Alcúdia.

En aquest sentit, començaran dia 3 de maig les línies A11 (Paguera-Magaluf-Aeroport) i A32 (Can Picafort-Platja de Muro/Alcúdia-Aeroport). Mentre que, l'1 de juny començarà l'A42 (Cala Bona-Cala Millor-Aeroport) i el 15 de juny ho farà l'A51 (Cala d'Or-s'Arenal de Llucmajor-Aeroport). L'objectiu d'aquestes noves línies de transport interurbà és «oferir un servei de transport públic de qualitat, tant per als turistes que arriben a l’aeroport com per als residents i treballadors de l'aeroport per facilitar els seus desplaçaments a l'aeroport».

Segons destaca el Govern,
l’Aerotib respon a una demanda creixent del turista que planifica el seu viatge per Internet i que opta pel transport públic, així com a la necessitat d'oferir un servei d'autobús regular fins a l'aeroport als residents, sense necessitat de fer transbord a Palma. L’Aerotib connecta amb l'aeroport els principals nuclis residencials com són Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Porto Cristo, Montuïri i Vilafranca.

El servei 
Aerotib està integrat a la xarxa de transport regular del TIB a Mallorca, de manera que els usuaris habituals poden utilitzar la targeta intermodal i beneficiar-se dels descomptes que aquesta ofereix i també de l'ús dels abonaments T20 i T40. El preu del bitllet senzill oscil·la entre els cinc i els 12 euros en funció de la destinació. Es preveu que més de 330.000 usuaris utilitzin les noves línies durant aquesta temporada d'estiu. Les línies Aerotib seguiran operatives durant l'hivern, i ajustaran els seus horaris i itineraris en funció de l'evolució que hagi tengut el servei durant el període de maig a octubre.

Les noves dàrsenes dels busos 
Aerotib a l'aeroport s'emmarquen dins del projecte d'AENA de reordenació de la zona del servei de transport regular on actualment ja opera l'EMT de Palma. Per a més informació sobre horaris i recorreguts de les línies, es podran consultar a partir de dijous 27 d'abril a la pàgina web www.tib.org.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.