Setmanari d'informació local - 138 anys

'Els Persuasius', premi al millor equip i al millor orador en la lliga de debat més prestigiosa en català

9978

L'equip 'Persuasius' ha obtengut el Premi al Millor Orador, el Premi al Millor Equip i la màxima puntuació en la fase eliminatòria de la Lliga de Debat Xarxa Vives. El tema a debat de l'actual edició de la lliga ha estat "Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació'. En dos debats l'equip de la UIB ha defensat la posició a favor i en dos la posició en contra.

Bernat Falcó, estudiant de Dret, capitanejava l'equip integrat per: Caterina Muntaner, estudiant d'enginyeria electrònica, industrial i automàtica, Sebastià Salas, estudiant de Dret i Andreu Amengual, estudiant de bioquímica. L'equip va estar acompanyat per Xesca Vidal, entrenadora en oratòria i Bàrbara Obrador, directora del Servei d'Activitats Culturals de la UIB.
 
La Universitat Pompeu Fabra va ser l'amfitriona de la lliga de debat en què varen participar el 65 % de les universitats que integren la Xarxa Vives. Són 22 universitats de diferents territoris de l'arc mediterrani: l'Estat espanyol, França, Itàlia i Andorra. Per sorteig, l'equip de la UIB es va enfrontar a les universitats de València, Lleida, Alacant i Pompeu Fabra de Barcelona.
 
El Premi al millor orador va ser per a Sebastià Salas
Els jurats, integrats per politòlegs, periodistes i investigadors, puntuen els següents aspectes: presentació d'una tesi sòlida, qualitat del discurs, flexibilitat en les respostes als contrincants, demostració del domini del tema i convenciment, aspectes formals de l'exposició i actitud de l'orador i de l'equip al llarg de tot el debat. L'equip 'Persuasius', representant de la UIB, va obtenir una puntuació total de 14'79, seguit per l'equip de la Universitat de València amb 13'82 i l'Autònoma de Barcelona amb 13'29.
 
El premi al millor equip, obtengut també pels representants de la UIB, és votat entre tots els participants en la competició, tenint en compte, a més dels debats, la qualitat humana del conjunt dels membres que integren els equips.
 
Les universitats aposten cada dia amb més intensitat per la introducció de l'oratòria en la vida universitària. Donen suport a la participació dels seus equips en lligues de debat en què han de demostrar les seves habilitats de comunicació i persuasió i la capacitat de treball en equip, aspectes essencials en la formació per a l'accés al món laboral.

Escolta aquí l'entrevista que els varen fer al mes d'abril a la ràdio Ona Mediterrània:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.