Setmanari d'informació local - 138 anys

Pere Bonet és el nou candidat a la gerència de l’Orquestra Simfònica

10080
Orquestra Simfònica de les Balears.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha proposat a Pere Bonet com a nou candidat a la gerència de l'Orquestra Simfònica de les Balears, un funcionari de carrera amb un perfil tècnic i no polític.

Segons ha informat el Govern, la junta directiva del Consorci per a la Música ha d'aprovar aquest dilluns aquesta proposta, que compta amb l'aprovació del comitè d'empresa de l'orquestra, per substituir a Mar Rescalvo, fins ara gerent en funcions.

Bonet és llicenciat en Dret (1993) per la Universitat de Barcelona, és funcionari de carrera de l'Administració Autonòmica des del 2003 i funcionari del Cos Superior de l'Administració (Grup A1). Ha exercit l'activitat professional d'assessor jurídic i advocat col·legiat des de 1995 fins al 2002. En l'àmbit artístic, té formació musical acadèmica amb l'acreditació d'estudis del Conservatori de Palma en llenguatge musical, piano, saxofon, i direcció coral.

Quant a la gestió cultural, segons la direcció general de Cultura, ha estat dinamitzador, organitzador i fundador de concerts, cicles de càmera i festivals. En el seu currículum es troben la producció d'esdeveniments musicals com la Setmana Lírica de Santanyí, els Concerts de Quaresma a Palma, o el concert de celebració del 25è aniversari de la Constitució Espanyola de 1978. A més, ha estat director gerent i artístic del BachCycle, el primer Cicle de Bach a les Illes.

D'altra banda, té estudis de tècnica vocal en la Coral de la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb David Mason, dirigida per Joan Company. Ha perfeccionat la seva formació vocal amb els professors de tècnica i interpretació de lied i chanson francesa Roben Bowman, cap d'estudis de cant de la Guildhall School of Music London, i Sheila Barnes, de tècnica vocal. També té curs de lied i òpera per la European Chamber Opera.

Funcionari especialitzat en àrees protegides i desenvolupament sostenible, ha gestionat fons estatals, europeus, directives comunitàries i projectes europeus, a més de línies i convocatòries de subvencions en l'àmbit de la creació (Art Jove). També ha participat en l'elaboració de normativa de planificació i gestió d'espais naturals protegits.

A més, és responsable d'elaborar normativa de règim jurídic de la publicació oficial, implementant l'Administració electrònica, i acumula experiència en àmbit directiu en el sector públic (Servei de Joventut, Departament de Biodiversitat, projectes europeus, Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), i cap de la Secretaria del Consell de Govern), ha finalitzat d'explicar el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.