Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana a MÉS i el PSIB que retirin l'esmena que permet l'aparcament des Trenc

10508
El GOB ha advertit aquest dilluns que l'esmena de MÉS i el PSIB per permetre l'aparcament d'Es Trenc «posarà en risc la legalitat» del nou parc natural.

El GOB ha advertit aquest dilluns que l'esmena de MÉS i el PSIB per permetre l'aparcament des Trenc «posarà en risc la legalitat» del nou parc natural. Així ho han expressat després d'haver avisat que el manteniment de l'aparcament compta amb un informe desfavorable de Medi Ambient, a més que el nou vial de sortida «afecta un hàbitat de conservació prioritària i no s'ha sotmès a avaluació de repercussions».

El projecte de llei de declaració de parc natural des Trenc-Salobrar de Campos es troba en tramitació parlamentària. Aquest dimecres se celebrarà la reunió de la ponència de la Comissió de Medi ambient i Ordenació Territorial per informar sobre les esmenes presentades. El Parlament va rebutjar a l'abril l'esmena a la totalitat del PP i ara es debatran 77 esmenes parcials, entre elles la presentada per MÉS i el PSIB per mantenir l'aparcament des Trenc -Na Tirapel-.

El GOB ha demanat als membres de la ponència que rebutgin aquesta esmena, així com «l'esmena bessona del PP», ja que consideren que implicaran una vulneració del procediment de tramitació ambiental de la llei. Segons ha recordat l'entitat ecologista, l'acord del Consell de Govern que aprovava en avantprojecte de llei -al gener- es va fer atenent a l'informe de la Secretaria General Tècnica de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

La Secretaria havia contestat als propietaris que els aparcaments proposats que la ubicació actual dels aparcaments es troba en una zona potencial de l'hàbitat d'interès comunitari prioritari i que «seria necessari restablir les condicions naturals prèvies a les circumstàncies pertorbadores existents». Concretament, en relació a l'aparcament de Na Tirapel, l'informe assenyalava que l'explotació d'aquest àmbit com a aparcament «implica una discontinuïtat significativa d'un hàbitat prioritari que cal recuperar» i que la seva ubicació «genera uns fluxos circulatoris i de vianants» amb afectació dels hàbitats propers.

Per això, el GOB ha alertat que l'esmena de PSIB i MÉS «planteja fer cas omís al citat informe ambiental i permetre la major part de l'aparcament existent fins ara».

Vial de sortida

També subratlla que contempla l'habilitació d'un vial de sortida «pel qual no s'ha fet cap tipus d'informe de repercussions ambientals». Aquest vial discorre al llarg d'1,5 km per un camí d'arena i terra existent, connectant l'aparcament i la carretera de Campos a la Colònia de Sant Jordi. Segons el GOB, afectaria un hàbitat d'interès comunitari de dunes litorals i de conservació prioritària.

Per tot això, el GOB ha avisat que amb aquesta esmena «es podria cometre frau de llei», per la qual cosa ha demanat a MÉS i el PSIB que retirin la seva esmena «i evitin posar en perill la protecció del nou parc natural».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.