Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Palma necessita tenir una estratègia a llarg termini però amb resultats a curt termini»

10542
L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimarts que pretén que el nou Pla General d'Ordenació Urbana suposi un increment de pisos destinats per a lloguer social.

L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dimarts que pretén que el nou Pla General d'Ordenació Urbana suposi un increment de pisos destinats per a lloguer social «del menys de l'un per cent actual fins al 10 per cent, tal com a la majoria de ciutats europees».

Així ho ha dit el tinent d
e batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, qui ha assenyalat que aquesta ha estat un de les conclusions a les quals es va arribar a la jornada 'Habitatge: una qüestió de dignitat' celebrada aquest passat dilluns.

Per això, Noguera ha afirmat que «és necessari tenir una estratègia a llarg termini però amb resultats a curt termini», donades, ha expressat, «les urgents necessitats actuals».

Estudien incloure una partida fixa anual

El regidor també ha informat que s'estudiarà incloure una partida fixa cada any als pressupostos de l'Ajuntament, que podria provenir de la Llei de Capitalitat, destinada a la compra de pisos, per incrementar els habitatges del parc públic. Noguera ha destacat
la feina realitzada fins ara tant en la rehabilitació de pisos i barriades, amb els programes subvencionis per a comunitats de veïns de Son Gotleu i Camp Redó i ha explicat que cal «reforçar el camí començat».

Així mateix, ha ressaltat les subvencions per a l'habitatge donades pels serveis socials d'un total de 2,5 milions d'euros, «un 300 per cent més que la passada legislatura». També ha destacat la necessitat de col·laborar amb l'Institut Balear de l'Habitatge (
Ibavi), que és el que té competències en habitatge en la Comunitat, a més de les negociacions amb BMN-Sa Nostra per a la signatura d'un conveni o les converses amb el Bisbat de Mallorca, per ampliar el parc d'habitatges públics a la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.