Setmanari d'informació local - 138 anys

Convoquen una concentració urgent a Palma de suport als joves detenguts

11096

Els militants de l'Esquerra Independentista de Mallorca (Endavant, ARRAN, Alerta Solidària, SEPC...) han convocat una concentració de suport als dos militants d'ARRAN detenguts per la campanya #NiReiNiPor. Abans, emperò, han fet una crida solidària a tots aquells que puguin acudir al Casal Voltor Negre per la realització de pancartes

La trobada serà aquest dijous a les 20.30 h davant la seu de la Policia Nacional espanyola a Palma (c. de Simó Ballester, 8). 

El 24 de març aquests dos militants varen ser citats davant l'Audiència Nacional. Se'ls investiga en relació a la crema d'una fotografia del rei espanyol durant un concert, en el marc de la Diada de Mallorca del 30 de desembre.

«Ens hem negat a declarar davant l'Audiència Nacional»

Els dos joves de l'esquerra independentista es varen negar a presentar-se a declarar. «Ens hem negat a declarar davant l'Audiència Nacional. La desobediència i l'organització són la clau de la victòria », varen explicar en el seu moment en roda de premsa. Així mateix, varen explicar que havien desobeït la citació perquè «l'Audiència Nacional no té cap legitimitat ni a Mallorca ni als Països Catalans».

En lloc d'acudir a les dependències judicials, on estava previst que declaressin per videoconferència, els joves varen oferir una roda de premsa al Parc de Ses Estacions de Palma per explicar la seva negativa.

Segons l'esquerra independentista, la crema estava emmarcada en la campanya 'Ni rei ni por. Desobeïm', motivada per les detencions de cinc independentistes catalans per cremar fotografies del rei espanyol durant la Diada de l'11 de setembre a Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.