Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 1.334 docents participen a les primeres proves d’oposicions

11122

Un total de 1.334 docents s'han presentat en els 38 tribunals distribuïts a les Balears per fer la primera prova del concurs oposició, el 84,6 per cent dels aspirants admesos en les llistes definitives.

A Eivissa s'han presentat un total de 338 aspirants, el 86,1% dels admesos; a Menorca, 185 (84,3%) i a Mallorca, 811 (83,6%), segons ha informat la Conselleria d'Educació i Universitat. En total, s'ofereixen 257 places de personal docent a les Balears per al cos de mestres, ESO, FP, Escola Oficial d'Idiomes, Música i Arts Escèniques i professors i mestres de taller d'Arts Plàstiques i Disseny. Aquesta convocatòria inclou també places de mestre taller, que no s'oferien des del 2007.

Quant als tribunals, s'han format 38 integrats per 194 persones, nou a Eivissa, quatre a Menorca i 25 a Mallorca. Els tribunals d'Eivissa i Menorca són del cos de mestres i a Mallorca de la resta de cossos. Per la seva banda, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha visitat aquest divendres l'IES Juníper Serra on hi havia tres tribunals d'aquest concurs que la seva final serà el 20 de juliol.

Places a totes les illes i de tots els cossos
La proposta d'oposicions per al 2017 ha prioritzat les places a Eivissa i Formentera, on es troben els percentatges més alts d'interins, i de les especialitats en les quals hi ha més vacants i menys aspirants, com les especialitats musicals, d'arts plàstiques, alemany o relacionades amb ensenyaments tècnics d'FP, com a cuina o manteniment de vehicles, entre altres.

Del total de 257 places ofertes, 112 són per a Mallorca, 49 per a Menorca, 90 per a Eivissa i 6 per a Formentera. Per cossos, hi ha 55 per a Mestres d'Infantil i Primària, 53 per a professors d'ESO, 107 per a professors tècnics d'FP, 6 de professors d'Escoles Oficials d'Idiomes (les sis d'alemany), 17 de professors de Música i Arts Escèniques, 15 de professors d'Arts Plàstiques i Disseny i 4 de mestres de Taller d'Arts Plàstiques i Disseny.

S'han deixat per a properes convocatòries les que compten amb un gruix més gros d'aspirants, com són les places del cos de mestres de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.