Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort el director de teatre Pere Noguera

11421

Pere Noguera ha faltat aquest dilluns a Palma, als 67 anys. Director d'escena, professor de teatre i exgerent del Teatre Principal de Palma.

Diplomat en Interpretació, l'any 1976, i en Mim i Pantomima, el 1977, per l'Institut del Teatre de Barcelona, va ser a finals d'aquesta dècada quan va començar a dirigir obres de repertori clàssic universal, d'autors com Molière, Goldoni o Shakespeare, i també de figures de l'illa, com Llorenç Villalonga, Pere i Llorenç Capellà, o Gabriel Sabrafin, entre d'altres.

Alhora, Noguera va ampliar els seus estudis de teatre a Breslau (1975), París (1981), Lieja (1984) i Nova York, entre 1988 i 1989. A més, es va llicenciar en Filosofia i Lletres el 1991 per la Universitat dels Illes Balears (UIB). També va portar la batuta de diferents títols d'òpera, entre ells reconegudes obres com Nabucco, Rigoletto o Bastien und Bastienne. A més, va assistir a altres directors d'escena com Guillem Cabrer, Miquel Massip, Josep Montanyès, Pere Planella i Pawel Rouba. D'altra banda, va treballar en altres espectacles, com el festival Cançons de la Mediterrània, o en actuacions dels artistes Guillermina Motta o la cantant Maria del Mar Bonet.

En l'apartat acadèmic, Pere Noguera va ser fundador i professor de l'Aula de Teatre de la UIB (1979-1987) i la Secció de Teatre del Conservatori Professional de Música i Dansa de Balears, entre 1980 i 1986. En aquest sentit, el director escènic era membre de l'Associació Espanyola de Directors d'Escena i de l'Obra Cultural Balear (OCB), entre d'altres destacades entitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.