Setmanari d'informació local - 138 anys

Son Espases ofereix musicoteràpia als infants ingressats a l'UCI

11507

L'hospital universitari Son Espases ofereix, a partir de juliol, una teràpia basada en la música als nins ingressats en la Unitat de Vigilància intensiva de Pediatria (UCIP), gràcies a l'associació Na Marga Somriu. Es faran quatre hores setmanals, repartides entre els dimarts, els dimecres i els dijous, en les quals el musicoterapeuta Pau Català visitarà els petits.

Les sessions de musicoteràpia consisteixen a tocar instruments, compondre, improvisar o cantar, però també en tècniques passives, com escoltar música per fomentar la relaxació del pacient.

La musicoteràpia actua contra l'estrès que poden sofrir els infants al moment de l'ingrés, un procés que sol provocar tensió i por.

Per aquest motiu, s'ha implantat com una teràpia complementària no farmacològica amb l'objectiu de donar suport psicològic als pacients per fer més confortables l'ingrés.

Segons informa el Govern, aquesta nova prestació ve donada pels bons resultats observats per l'equip mèdic en les unitats d'oncologia pediàtrica i de pacients crònics, on ja s'aplica aquesta teràpia gràcies a l'associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears (Aspanob) i a l'associació Lions de Calvià.

Així, han recalcat que l'ampliació d'aquest servei s'inicia aquest mes coincidint amb el projecte d'humanització de la planta UCIP i amb el projecte Aula Oberta, promogut per Aspanob, que es farà els dilluns i els dijous, a més de les activitats en anglès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.