Setmanari d'informació local - 138 anys

L’ONCE Balears entrega els seus premis 2017

11679

L’Organització Nacional de Cecs de l’Estat espanyol (ONCE) va reconèixer ahir, dia 12 de juliol, la solidaritat de la societat balear amb l’entrega dels Premis Solidaris ONCE Balears 2017 a la fundació Red de Ayuda a Niños Abusados (RANA), el Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), Andreu Anglada, ASPAS Cafè i el Centre de Dia de Formentera.

Aquests premis pretenen reconèixer a les persones físiques o jurídiques que destaquen per la seva tasca solidària en el seu entorn d’influència. En aquesta edició, el jurat ha destacat especialment el compromís amb la «diferència com un valor que enriqueix la societat».

El jurat ha premiat com organització a la Fundació RANA per la seva actuació i prevenció en els casos de violència i abusos sexuals contra els menors i la promoció dels drets del menor i dels drets individuals, així com per promoure la igualtat de gènere entre els menors.

En la categoria de mitjans de comunicació, el guanyador ha estat el CESAG, per l’organització de jornades sobre comunicació i discapacitat, i l’estudi realitzat a mitjans de comunicació digitals sobre la repercussió en premsa del sector.

En la modalitat de persona física, el jurat ha decidit guardonar a Andreu Anglada, pel seu compromís, solidaritat, entrega i dedicació, a més d’aconseguir transmetre a la societat les necessitats de les persones amb escoliosis múltiple, de les seves famílies i de les persones amb discapacitat en general.

A l'apartat d'empresa, s'ha premiat a Aspas Cafè, entitat sense ànim de lucre i centre especial d'ocupació que va néixer amb l'objectiu d'afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat, defensant els seus drets individuals de llibertat i igualtat amb la finalitat d'aconseguir la seva plena inclusió social.

Finalment, en la categoria que reconeix als estaments de l'Administració Pública, s'ha decidit guardonar al Centre de Dia de Formentera, per «ser un referent a l’illa» i col·laborar amb les associacions i els agents socials implicats en l'assistència a persones amb discapacitat i per la contribució, amb els seus projectes, a la sensibilització i prevenció de l'estigma d'aquest col·lectiu.

El jurat d'aquesta sisena edició ha estat compost per representants de l'ONCE, de la Plataforma del Tercer Sector Social, del Cermi a les Balears, de l'Administració Pública, en l’àmbit autonòmic i insular, i representants dels mitjans de comunicació.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el vicepresident del Parlament, Vicenç Thomàs; el vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Javier de Juan; la vicepresidenta de l'ONCE, Patricia Sanz; i la presidenta del Consell Territorial de l'ONCE a Balears, Maria del Carmen Soler, han lliurat els guardons en un esdeveniment que ha comptat amb la participació del delegat territorial de l'ONCE a les Balears, Josep Vilaseca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.