Setmanari d'informació local - 138 anys

CaixaFòrum acull un cicle de conferències sobre cultura clàssica

15583

CaixaFòrum Palma acull des d'aquest divendres el cicle de conferències 'Les arrels clàssiques de la cultura europea', un curs de pensament i cultura clàssica.
El cicle es proposa exposar de manera amena i didàctica alguns aspectes que han contribuït a conformar molts dels fonaments essencials de la civilització actual. «En una època, com la nostra, de crisi i revisió de gairebé tots els valors que hem heretat al llarg de la tradició, és més necessari que mai analitzar com el món grecoromà ha determinat la nostra cosmovisió», han indicat des de la Fundació La Caixa.

En aquest curs, amb diferents especialistes s'analitzaran algunes d'aquestes arrels polítiques, artístiques, filosòfiques i socials, «amb la convicció que el coneixement del passat és la via més segura per garantir el futur».

«La pròpia noció d'Europa, avui dia tan qüestionada, mereix una reflexió serena i acurada que permeti entendre de primera mà quines són les nostres arrels i el costós preu que haurem de pagar si no les tenim en compte o simplement les desconeixem. Són moltes les coses que Europa deu al món clàssic», han afegit.
El cicle està coordinat pel professor de Filosofia Grega de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i president de la Secció Balear de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (SEEC), Francesc Casadesús. Tendrà lloc a CaixaFòrum Palma del 24 de novembre de 2017 al 4 de maig de 2018.

Iniciarà el cicle la conferència 'Grècia i Roma en els orígens d'Europa. El que hem heretat del món clàssic', un diàleg entre els tres últims presidents de la SEEC sobre la vigència del món grecoromà en la conformació d'Europa. Seguiran diferents conferències i activitats en les quals especialistes tractaran diversos temes relacionats amb el cultura clàssica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.