Setmanari d'informació local - 138 anys

Les obres 'Parasceve' i 'Oficis de Carrer' mostraran la vessant menys coneguda de Blai Bonet

16117

El teatre municipal Catalina Valls acollirà del 13 al 16 de desembre 'El cicle de Teatre de Blai Bonet', que vol fer valdre la producció teatral d'aquest escriptor quan es compleixen 20 anys de la seva mort. Aquesta proposta és una iniciativa del director i actor Jeroni Obrador, de Tshock Cultura Emocional i està coorganitzada per la Conselleria de Cultura i la Fundació Mallorca Literària.

Obrador ha destacat que aquest cicle recull les dues úniques obres documentades de Blai Bonet, que «en l'àmbit professional havien estat guardades en un calaix durant 40 i 30 anys». El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, ha ressaltat «l'ampli suport per recordar l'obra d'un gran poeta, novel·lista i crític, però també un bon dramturg, la part de la seva obra menys coneguda».

D'aquesta manera, ha reivindicat a Bonet com «una de les figures de la cultura catalana». «Per això sempre és important tornar a donar a conèixer, perquè sempre va ser un autor incòmode i d'avantguarda», ha dit. El cicle s'inicia el dimecres 13 de desembre, a les 10.00 hores, amb la preestrena especial del programa 'Els Entusiastes' d'IB3 televisió 'Blai Bonet, un artista inspirador'.

El divendres 15 de desembre, a les 21.00 hores, tendrà lloc la darrera funció de l'obra teatral 'Parasceve', un retrat dramàtic de la psicologia familiar en temps de guerra, l'única peça llarga de teatre de Blai Bonet, que tanca així una gira de cinc anys. El 16 de desembre s'iniciarà la gira de l'obra 'Oficis de carrer', única peça teatral breu que Blai Bonet va escriure per ser representada en 1981 per nins de l'escola de Santanyí, uns actors que ara tornaran a pujar a l'escenari.

A continuació, s'estrenarà el documental 'El Teatre de Blai Bonet' dirigit per Jeroni Obrador, director i actor promotor del cicle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.