Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciudadanos sol·licitarà mesures cautelars per impedir que es modifiqui la Festa de l'Estendard

16121

El Grup Municipal de Ciutadanos (Cs) de Palma ha anunciat aquest dimarts que presentarà una sol·licitud de mesures cautelars davant la jurisdicció contenciós-administrativa per impedir que es modifiqui la Festa de l'Estendard aquest any.
En una roda de premsa, el portaveu de Cs a l'Ajuntament, Josep Lluís Bauzá, ha acusat l'equip de govern de modificar la festa «sense atendre a cap tràmit», en incorporar en els actes protocol·laris a la corporació del Consell de Mallorca i a altres batles de l’illa, i ha recordat que es tracta d'una cerimònia catalogada com Bé d'Interès Cultural (BIC). A més de la sol·licitud de mesures cautelars, Cs ja ha registrat un requeriment perquè l'equip de govern s'abstingui de realitzar qualsevol modificació sobre aquesta festa. En aquest escrit, Cs adverteix que, si aquesta petició no és atesa, formularà un recurs contenciós-administratiu en deu dies.
Bauzá s'ha mostrat en desacord amb «que s'hagi canviat la Festa de Mallorca com s'ha canviat i s'incorpori a l'Estendard, que és una festa de la ciutat de Palma». Per això, ha criticat que l'Ajuntament «sistemàticament dóna per fetes les coses i no atén a cap tràmit».

El portaveu de Cs ha explicat que en assabentar-se d'aquesta modificació a través de la premsa, van sol·licitar al batle, Antoni Noguera, que indiqués qui era el responsable de la modificació del BIC i quin era l'acte administratiu pel qual es modificava la festa. Segons Bauzá, el batle va contestar «explicant la història de Palma i del Consell insular»  i explicant que tenia intenció d'acceptar la sol·licitud del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, per participar a la festa.
Per la seva banda, el regidor Pedro Ribas ha assenyalat que no es tracta «d’una qüestió històrica sinó jurídica» perquè la Festa de l'Estendard «és un BIC» i per tant «una celebració reglada». En tot cas, ha apuntat, si l'equip de govern creu que existeixen motius històrics per a una modificació «hi ha uns tràmits» que han de seguir. Ribas ha explicat que el protocol de la festa ve detallat en un annex en la publicació del BOIB que recollia la seva aprovació com BIC. Per això, incloure els membres del Consell i batles en la comitiva des de la Plaça de Cort fins a la Catedral «es vulgui o no suposa una modificació del que està previst en aquest annex».
Per això, Ribas entén que la declaració de BIC «es veu plenament afectada», així com «el significat de la pròpia festa». D'altra banda, «no hi ha un acte administratiu del batle o de l'ajuntament acordant com es duria a terme aquesta modificació», ha protestat. Cs també sol·licitarà mesures cautelars perquè un jutge «ordeni a l'Ajuntament que no modifiqui la Festa de l'Estendard tal com ve descrita a la declaració de l'annex del BIC».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.