Setmanari d'informació local - 138 anys

El Sindicat de Periodistes de les Balears se suma a la lluita feminista del 8M

18755
El SPIB s'ha sumat a la vaga del 8M per reivindicar «la reducció de la bretxa salarial i la igualtat de condicions i oportunitats en el sector». | Elsa Reig

El Sindicat de Periodistes de les Balears (SPIB) s'ha sumat a la vaga del 8M, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, per reivindicar «la reducció de la bretxa salarial i la igualtat de condicions i oportunitats en el sector».

Així mateix, el SPIB ha fet una crida a la ciutadania a participar en la vaga feminista i ha convocat una concentració el dijous 8 de març a les 12.30 hores a la plaça de Cort de Palma.

Segons les dades de l'última enquesta del Sindicat, «un 12% de les dones periodistes de les Illes ha sofert assetjament sexual i un 43%, assetjament laboral o 'mòbing', enfront del 30% dels homes».

A més, segons ha reflectit el sindicat, «el 70% de les periodistes de Balears cobra menys de 1.600 euros, un percentatge que es redueix al 61% en el cas dels homes».

En aquesta línia, el SPIB també ha criticat que «elles cobren menys pagues extraordinàries». «Tot això malgrat que, en línies generals, estan més formades que els homes, sent el 91% llicenciades», han afegit des del sindicat.

Assetjament sexual

D'altra banda, la inestabilitat laboral també ha estat destacada en l'informe, ja que un 7,6% més de dones que d'homes tenen un contracte temporal. Una altra «xifra alarmant» és que un 12% de les dones de les Illes han assegurat haver sofert assetjament sexual en el seu lloc de treball, ha afegit el SPIB.

Finalment, el grup sindical ha ressaltat que una de cada tres dones ha reconegut haver sofert discriminacions per raó de sexe, mentre que solament un 4% dels homes ho ha afirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.