Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell inicia el pla d’adequació de la cova de Ramon Llull

19393

El vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, i la propietat dels terrenys on s’ubica la cova del beat Ramon Llull han signat un conveni de col·laboració per dur a terme la rehabilitació d’aquest espai emblemàtic i del camí que hi du des del santuari de Cura.

Aquest dijous, les tres parts signants s’han trobat al puig de Randa on membres de la brigada de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca ja han començat les feines de neteja i d’adequació de l’entorn de la cova. A la visita han assistit també la directora insular de Patrimoni, Kika Coll; Catalina Morell, propietària de la finca on s'ubica la cova; Jaume Puigserver, superior major provincial dels franciscans i l'arquitecte del Servei de Patrimoni, Carles Moranta.

«Aquest acord permetrà que els ciutadans puguin visitar amb garanties aquest Bé d'Interès Cultural», ha explicat el vicepresident Francesc Miralles, «des del Departament de Cultura i Patrimoni seguim treballant perquè els béns d'interès cultural, que són patrimoni de tots, siguin accessibles a tothom, garantint al mateix temps un bon ús i manteniment d'aquests espais per evitar que es facin malbé. Per això ordenarem les visites i establirem un accès controlat».

Miralles ha destacat que es tracta d'un exemple de col·laboració entre entitats públiques i privades per fomentar l’estudi i la conservació del patrimoni històric de Mallorca. El conveni fa possible, a més, reivindicar aquest lloc, estretament vinculat a la figura del filòsof i erudit mallorquí Ramon Llull, i contribuir així a difondre la seva vida i obra: «Tots ens sentim hereus de Ramon Llull i per això hem de tenir cura del patrimoni que ens ha deixat», ha afegit Miralles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.