Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca reitera que la Unitat Militar d'Emergències «no està justificada»

20339

El portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha reiterat aquest dimarts que la presència permanent de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a les Balears «no està justificada», en relació a la recent aprovació per part del Parlament d'una iniciativa del PP en la qual s'insta al Govern espanyol a estudiar, conjuntament amb el Ministeri de Defensa, la possibilitat de dotar les Illes d'aquesta unitat.

En declaracions a la premsa després de la junta de portaveus, Martí ha volgut transmetre un missatge de «tranquil·litat» i ha defensat que MÉS per Menorca «són gent de pau». En aquest sentit, ha aclarit que la formació «no està en contra» de les actuacions de la UME perquè «seria absurd», sinó que rebutgen la seva permanència «perquè no és una opció».

En aquest sentit, ha defensat que «no cal militaritzar els serveis», sinó que l'agrupació prefereix uns serveis civils. «Preferim una policia civil en comptes d'una policia militar», ha afegit. Així, Martí ha destacat que la intervenció de la UME i altres forces han de fer-se de forma «puntual» en cas de necessitar suport, com ja han fet el 2017 o el 2014. «És necessari justificar la seva presència en aquestes intervencions».

D'altra banda, el portaveu ha criticat que el PP «el que vol amb aquesta iniciativa és desviar l'atenció», ja que l'Estat espanyol «no respon amb els efectius suficients» perquè hi hagi seguretat a les Balears. «Salom diu que enviarà una unitat militar permanent sense respondre amb els efectius necessaris per a les Balears aquest estiu», ha declarat Martí.

Finalment, des de MÉS per Menorca han deixat clar que «estan a favor de la seguretat», i ha afegit que han «d'actuar quan sigui necessari en cas d'emergència a les Balears». Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha manifestat que l'establiment d'una unitat permanent a les Illes «no està acompanyat de cap criteri tècnic». En aquest sentit, ha reiterat que «no hi ha constància que sigui necessària la implantació de la UME» a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.