Setmanari d'informació local - 138 anys

En marxa la creació del Màster de Gestió de Polítiques Públiques a la UIB

21551

El Govern, a través de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, el Consell i la Universitat de les Illes Balears (UIB), a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Balears (Fueib), han signat aquest dimecres el conveni de col·laboració per a la creació, gestió i impartició del Màster en Gestió de les Polítiques Públiques a la UIB durant els pròxims cursos 2018-19 i 2019-20.

El màster està dirigit a empleats públics de tots els nivells que tenguin una titulació universitària o equivalent, a més de les persones amb una titulació universitària oficial obtenguda els cinc darrers anys, segons ha informat l'Executiu. Així mateix, l'objectiu és introduir i consolidar l'especialització en la gestió de les polítiques públiques amb la finalitat de continuar millorant la prestació dels serveis públics que duen a terme les Balears, el Consell i totes les administracions i organismes públics de les Illes.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha participat a l'acte de signatura del conveni juntament amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i, per part del Consell, el seu titular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera insular de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino.

Amb aquest objectiu de millora dels serveis públics, el Consell de Govern va aprovar en la sessió del passat dia 6 d'abril l'acord pel qual s'autoritza la signatura d'aquest conveni, ja que es considera necessari dotar-se d'una formació universitària sobre polítiques públiques que aconsegueixi l'estudi dels elements clau de la nova governança pública, especialment els aspectes relacionats amb la gestió de polítiques, la hisenda pública, l'organització de les administracions públiques, la innovació i la gestió de les persones en aquestes institucions.

Des del Govern han explicat que aquest tipus d'estudis ha de fomentar la recerca en aquest àmbit. D'aquesta manera, la incorporació de persones noves en la funció pública amb talent, que disposin d'una formació sòlida, innovadora i crítica de la gestió pública, i la consolidació i millora de la formació i les capacitats del personal que presta serveis en l'administració, són motius per emprendre aquesta iniciativa, que ha de revertir en benefici de l'Administració autonòmica, i de la resta d'administracions del nostre àmbit, en els pròxims anys.

La UIB oferirà per al pròxim curs un màxim de 30 places de curs complet i cinc alumnes més per mòdul. S'impartirà de setembre de 2018 a maig de 2019, els dijous i divendres de 16.30 a 20.30 hores, en la modalitat semipresencial amb videoconferència a Eivissa i Menorca.

El màster s'estructura en sis mòduls de 10 crèdits cadascun: Política i democràcia; Polítiques públiques en el nou escenari de la Unió Europea; Organització i actuació del sector públic. El nou paper de la ciutadania; Responsabilitat i sostenibilitat en la gestió pública, Innovació en la gestió i avaluació de polítiques públiques i Valors, direcció, lideratge i gestió de persones.

El preu del màster és d'1.500 euros per la matrícula del curs complet o 300 euros per mòdul. L'alumnat que aprovi el curs obtendrà un títol propi de la UIB de 66 crèdits i el que cursi únicament un mòdul obtendrà el títol de curs d'especialització universitària sobre el mòdul realitzat.

El període d'inscripció s'obrirà el mes de juny i la matrícula es realitzarà durant el mes de juliol. Està previst que el curs comenci el 22 de setembre. Si les sol·licituds de matrícula superen el nombre màxim de places, es constituirà una Comissió de selecció, que realitzarà una selecció, d'acord amb uns criteris objectius que es publicaran prèviament en l'obertura del termini de matrícula.

El conveni de col·laboració estableix que l'Administració de la CAIB i el Consell finançaran parcialment el cost del màster, que s'estima en 108.000 euros per a cada edició, i preveu una aportació anual de 43.000 euros per part del Govern durant dos exercicis -en total 86.000 euros- i de 35.000 euros en el cas del Consell de Mallorca -un total de 70.000 euros en dos anys-.

La direcció del màster recau en la catedràtica de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial i exeurodiputada, Teresa Riera, i en la professora titular d'universitat de Dret Administratiu amb experiència en gestió pública Joana Maria Socias. La coordinació del curs la realitzaran el director de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), Jaime Tovar, i el tresorer del Consell, Antoni Serra Puig.

El nombre d'edicions que es preveu realitzar inicialment és de dues, una en 2018, curs acadèmic 2018/2019, i una altra en 2019, curs acadèmic 2019/2020. Finalment, aquest Màster, situat en el marc dels estudis propis de la UIB, dóna continuïtat a la línia d'actuacions per a la professionalització i millora de l'administració pública i en la qualitat dels serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.