Setmanari d'informació local - 138 anys

L'antiga presó està a punt per acollir les primeres activitats la pròxima setmana

22035

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha visitat aquest divendres l'antiga presó de Palma, que està acabant les obres per acollir les dues primeres activitats la setmana vinent. Segons ha informat l'Ajuntament, les obres que consisteixen en obrir un accés i habilitar la part posterior del fossat, continuen a «bon ritme». Les dues primeres activitats que acollirà seran una projecció dins de l'Atlàntida Film Festival el dia 29 de juny i la presentació del col·lectiu Som sa Presó el dia 30.

El batle de Palma ha estat acompanyat en la visita pel regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila; el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió; i representants de l'associació de veïnats i de Som sa Presó. «Estam davant un projecte transformador que ens permetrà canviar dinàmiques culturals i donarà cabuda als moviments de Palma», ha declarat Noguera.

De manera paral·lela, ha indicat el batle, s'està treballant en el projecte integral per convertir la presó «en un centre cultural que també incorpori Habitatge protegit». Per la seva banda, el promotor de l'Atlàntida Film Festival, Jaume Ripoll, ha volgut agrair el fet que el certamen pugui acollir una de les projeccions, 'Diari de la meva ment', guanyadora de l'últim Festival de Berlín, precisament una pel·lícula «que analitza el sistema penitenciari».

Per la seva banda, Aina Solé, representant del col·lectiu Som sa Presó, també ha agraït a l'Ajuntament que «s'hagi involucrat en aquest projecte». «Aquesta primera actuació és un petit pas per començar a provar aquest espai, com reaccionen els barris que ho envolten, com pot ajudar a millorar els més propers i com pot revertir en l'àmbit de ciutat un espai com aquest amb unes possibilitats immenses», ha apuntat.

Obres a l'antiga presó
Les obres que s'estan duent a terme han estat adjudicades a l'empresa Sin-Tec per un import de 23.770 euros i permetran que es puguin realitzar, a partir d'aquest estiu, activitats culturals puntuals a l'antiga presó, que es va tancar el 1999.

S'ha arreglat el fossat, s'ha netejat i s'està construint una porta principal i una altra d'emergència. La segona fase implica ocupar l'espai del pati de la galeria central. A més, des de l'àrea d'Urbanisme estan treballant en un concurs d'idees que permeti definir el projecte de reforma integral relacionant aquest espai amb el barri i fent possible diferents usos a l'interior de l'antiga presó.

Des de l'àrea de Cultura s'ha treballat amb el sector perquè aquest edifici es converteixi en un centre de creació que disposi de sales d'assaig per a música i arts escèniques, espais per a artistes visuals i espais de trobada comunitària, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.