Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera demana una reunió a Teresa Ribero per tractar el «dèficit en les infraestructures de depuració»

24219

El batle de Palma Antoni Noguera, ha escrit una carta a la ministra espanyola de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per demanar-li una reunió en la qual tractar el «dèficit en les infraestructures de depuració i sanejament» i posar una solució al problema dels abocaments en la badia de la ciutat.

En la missiva, Noguera li exposa que aquesta situació «està provocant importants impactes en el medi ambient de la nostra badia, amb conseqüències negatives també per a la població, el turisme i altres activitats econòmiques».

Segons li concreta, la principal depuradora de la ciutat EDAR PALMA II, va ser construïda en els anys 70 i ampliada en 1985. I, tal com explica, «avui dia la seva tecnologia no permet aconseguir els paràmetres requerits actualment per a la qualitat de l'aigua».

«A més», escriu, «la seva capacitat no està adaptada al creixement que ha experimentat la població i el turisme aquests últims anys». A això, cal sumar-li que després de 40 anys de la seva construcció les seves instal·lacions estan «físicament envellides», comencen a tenir «problemes estructurals, i han arribat al final de la seva vida útil».

Segons explica, a pesar que el 1993 es va declarar d'Interès General les obres de sanejament de la Badia de Palma (Reial decret-llei 3/1993, de 26 de febrer, de mesures urgents sobre matèries pressupostàries, tributàries, financeres i d'ocupació), no ha estat fins a 2016 que s'han produït avanços significatius».

«Afortunadament ara ja estam en fase de redacció de l'avantprojecte de la nova depuradora i de l'emissari», ha assenyalat. Per això, l'Ajuntament reclama «reiteradament al ministeri competent la construcció d'una nova depuradora que substitueixi l'actual EDAR II».

Per això, ara volen traslladar-li la seva petició perquè la redacció de l'avantprojecte i la tramitació dels passos següents (el projecte d'execució i les obres) es realitzi amb la màxima agilitat que exigeix la gravetat de la situació actual.

Així, explica que «la solució al problema només pot venir de la renovació de les infraestructures de sanejament». Per la seva banda, diu que ja han realitzat els projectes d'un nou col·lector interceptor, una estació de bombament i un dipòsit de laminació, que està previst adjudicar el mes que ve i les obres del qual fins i tot podrien començar aquest any.

Noguera li explica a Ribera que també han adquirit els terrenys necessaris per a la nova depuradora. Per tot això «ara ja es donen finalment les condicions per a la construcció d'aquesta nova infraestructura tan necessària per a la nostra ciutat», diu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.