Setmanari d'informació local - 138 anys

Tur exigirà al Govern l'aprovació del decret per desenvolupar la Llei d'ordenació de transport marítim

24353

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, exigirà al Govern que compleixi el seu compromís d'aprovar el decret que ha de desenvolupar la Llei 11/2010, de 2 de novembre, d'ordenació del transport marítim de les Balears.

Segons ha recordat la coalició Gent per Formentera-Socialistes de Formentera, es tracta d'una de les quatre propostes que Tur ha presentat per a la darrera sessió del debat sobre l'estat de les Balears.

Per a la societat de Formentera, han dit, l'aprovació del decret suposarà l'establiment de noves i millors freqüències a primera hora del matí i a darrera de l'horabaixa per enllaçar les Pitiüses, de manera que, sobretot a l'hivern, s'ajustin aquests trajectes als horaris de vols i enllaços marítims amb altres destinacions.

Segons han declarat des de la coalició, «es produeix un contrast injustificable entre l'excés de tràfic marítim propi de l'estiu i la falta de cobertura de certes franges horàries per part de les navilieres a l'hivern i, per això, és necessari que el Govern atengui aquesta qüestió sense més demora».

El decret també permetrà regular l'activitat de les excursions marítimes amb majors criteris de sostenibilitat, tant pels punts autoritzats d'amarratge, com per la seva freqüència i característiques. «Es tracta d'una altra de les qüestions en les quals es treballa des de fa molt temps en el Consell de Formentera», ha reiterat Tur.

La coalició Gent per Formentera-Socialistes de Formentera també proposarà l'aprovació en 2019 del servei de nova creació d'atenció a les drogodependències que dependrà directament de l'IbSalut, així com una millor dotació de personal per a l'ampliació de la cobertura presencial de l'oficina de l'Ibavi on ha de prestar-se el servei d'Acompanyament en l'habitatge, previst en la Llei de l'Habitatge aprovat al juny.

També reclamaran al Govern que acceleri els treballs de la comissió tècnica que estudia la reforma de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre de Consells Insular, per incloure la realitat juridicoadministrativa del Consell de Formentera.

Segons Tur, «és una reforma indispensable perquè es reconegui el règim singular de Formentera com a ens local i insular des de la seva màxima institució i que obligarà al Govern a dotar-la de suport tècnic, jurídic i econòmic addicionals en algunes matèries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.