Setmanari d'informació local - 138 anys

La UE facilita mapes satèl·lit per ajudar a la gestió del desastre del Llevant de Mallorca

24781

El comissari europeu d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi, Christos Stylianides, ha assegurat aquest dimecres que des de la Unió Europea s'han facilitat mapes satèl·lit del programa UE Copernicus per ajudar a gestionar l'incident de les inundacions de Sant Llorenç.

«Els meus pensaments estan amb les víctimes i amb tots aquells que han estat afectats per les inundacions a les Balears. Estam facilitant mapes satèl·lit del programa UE Copernicus, el que ajudarà a les autoritats en aquests difícils moments», ha explicat Stylianides.

Així, ha assenyalat que la Unió Europea es posa a disposició de Mallorca per prestar tota l'assistència addicional necessària. El programa europeu Copernicus per a Serveis de Gestió d'Emergències ofereix informació basada en un satèl·lit d'observació de la terra i en dades sobre el terreny.

En concret, els mapes de Copernicus ofereixen a tots els actors en gestió de desastres naturals i crisis humanitàries informació exacta i a temps real, de manera que comptar amb aquest tipus d'informació combinada amb altres dades és essencial en el procés de presa de decisions a l'hora de gestionar una emergència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.