Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou Passeig Marítim de Palma comptarà amb una inversió de 20 milions d'euros

25011

L'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha presentat aquest divendres la proposta guanyadora del projecte de remodelació del Passeig Marítim de Palma, el qual estarà licitat abans que acabi la legislatura. Aquest projecte té un pressupost d'uns 20 milions de fons propis d'aquesta institució i es preveu que estigui acabat el 2020.

En una roda de premsa, el president de l'APB, Joan Gual de Torrella i el batle de Palma, Toni Noguera, han explicat que suposarà una actuació des de l'Avinguda Argentina fins a la rotonda de Portopí -149.000 metres quadrats-, la reducció a quatre carrils de circulació, l'eliminació d'unes 100 places d'aparcaments i la plantació de 1.370 arbres i 780 palmeres (2.150 exemplars).

En concret, se suprimiran 124 places d'aparcament, entre l'Auditorium i l'Avinguda Argentina. Es passaran de 307 places a 183, el que suposarà una reducció del 40 per cent de les mateixes. Això no afectarà les places de càrrega i descàrrega ni a les places de mobilitat reduïda.

A més, cada cent metres hi haurà un pas de vianants i amb l'eliminació d'un carril per sentit, el tècnic Toni Ginard, que també ha intervingut en la roda de premsa, ha reconegut que com «el trànsit no va a redistribuir», el nivell de servei «empitjorarà una mica però en un nivell acceptable».

Noguera ha ressaltat l'«alt consens» a què s'ha arribat entre veïns, comerciants i hotelers. «Podem dur a terme aquest complex projecte perquè la societat civil està d'acord amb ell», ha remarcat.

Per la seva banda, Gual de Torrella ha dit que la idea que preval en aquest projecte és la de «que es recuperi la primera línia per al ciutadà» des d'«El Molinar -on ja és així- fins a Porto Pi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.