Setmanari d'informació local - 138 anys

Una comissió es desplaçarà als campaments sahrauís per a impartir un curs de pediatria i urgències

25159

Del 26 octubre al 7 de novembre està previst que una comissió de pediatria es desplaci als campaments sahrauís per a impartir un curs d'actualització en pediatria i urgències pediàtriques dirigit als metges sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf, constarà d'una part intensiva teòrica i altre de formació en servei, durant 10 dies es farà consultes conjuntes (pediatres expatriats i sanitaris sahrauís) als nins malats, ja siguin de patologia aguda o nins seleccionats per la seva la patologia crònica més complicada.

Aquesta comissió es part dels projectes de l'AAPSIB que donen suport al Ministeri de Salut Pública de la RASD i a l'Atenció Primària en els campaments de refugiats.

La comissió de formació pediàtrica s'ha format gràcies a la col·laboració de l'Associació Amics del Poble Sahrauí i la TAACC (Taller d'Art, Cultura i Creació). S'ha format un equip dirigit per la Dra. Imma Caubet amb molta experiència i molta il·lusió creant sinèrgies que sense dubte obtindran bon resultats pel benefici dels nins dels campaments de refugiats sahrauís.

Per altra banda, a primers de mes de novembre, l'AAPSIB té previst el desplaçament als campaments de la Comissió Urològica que des de fa 28 organitza el Dr. Joan Antoni Pascual i el seu equip dels Hospitals Son Espases i Son Llàtzer.

Els projectes de salut de l'AAPSIB són possibles gràcies a un voluntariat sanitari molt experimentat i molt fidel, amb molta adherència als projectes, de gran prestigi en el mon de la cooperació sahrauí. Té el suport de les Institucions Públiques de les Illes Balears, gaudint del Conveni amb la Conselleria de Salut i les subvencions de la Direcció de Cooperació i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, sense oblidar les recaptacions per les quotes dels socis, donacions i diverses activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.