Setmanari d'informació local - 138 anys

Picornell signa la 'Declaració de Saragossa' per tal d'erradicar «les desigualtats socials»

25525
Picornell, aquest dissabte, durant la signatura la 'Declaració de Saragossa'. | Parlament IB

El president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, ha assistit aquest dissabte, 10 de novembre, a Saragossa al plenari de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics (COPREPA). El president de la cambra balear hi ha assistit acompanyat de la cap de gabinet de Presidència, Aina Núñez, i de la lletrada oficiala-major del Parlament balear, Esperança Munar.

Les Corts d'Aragó han estat l'escenari d'aquesta trobada en la qual, segons han informat, s'han abordat mesures per avançar cap a una Europa «més cohesionada» i s'ha acordat l'anomenada Declaració de Saragossa, amb propostes per «seguir treballant des de la cooperació institucional».

En aquesta declaració, els parlaments autonòmics reclamen a la Unió Europea «polítiques decidides i finançament per no deixar a cap regió enrere» i fan una crida a «redoblar esforços, fomentar societats inclusives i erradicar les desigualtats socials, econòmiques i mediambientals» davant els moments convulsos que està vivint Europa.

Els dirigents de les assemblees legislatives han alertat que la UE «no està essent eficaç davant els moments convulsos que està vivint Europa després del Brexit, el no resolt drama dels refugiats i l'auge de forces polítiques obertament xenòfobes» i aposten per lluitar contra les desigualtats creixents i fomentar «societats inclusives per enfortir el projecte europeu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.