Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears i el Teatre Principal presenten la 'Cantata del Rei Jaume I'

26189

L'Orquestra Simfònica Illes Balears, sota la direcció de Pablo Mielgo, i el Cor del Teatre Principal de Palma seran protagonistes a la 'Cantata del Rei Jaume I'. Una obra original d'Antoni Parera Fons amb lletra de Guillem Frontera, en un concert que tendrà lloc a la Sala Gran el dimecres 5 de desembre a les 20 hores.

En aquest concert, hi intervendrà també el Cor Infantil del TP, i els solistes Àngel Òdena, Antoni Aragón, Pablo López, Tomeu Bibiloni, José Manuel Sánchez, Jorge Tello, Miquel Campaner, Maia Planas, Marta Valero i les veus de Lluís Maicas i Miquel Mestre.

El Cor del Teatre Principal de Palma ha celebrat, durant l'any 2018, els primers 35 anys des de la seva creació. L'acte central de les celebracions serà aquest concert amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears on ambdues formacions, còmplices en totes les temporades d'òpera del Principal, interpretaran, deu anys després de la seva estrena al Teatre, la 'Cantata El Rei en Jaume I', creada el 2008 per encàrrec del Consell de Mallorca amb motiu del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I.

Aquesta peça narra la «conquesta de Mallorca per Jaume I donant veu també als mallorquins musulmans conquerits». En el moment de l'estrena, la crítica especialitzada lloà la peça que qualificà «d'obra majúscula on l'autor demostra ofici i inspiració».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.