Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones clamen a Cort per la llibertat dels drets periodístics

26433

Prop de 300 persones s'han concentrat a les 20.00 hores d'aquest dijous a la Plaça de Cort de Palma per la llibertat de premsa i d'informació i en suport als periodistes d'Europa Press Balears i Diario de Mallorca, als quals la Policia espanyola ha requisat mòbils i ordinadors i que, a més, han assistit a la trobada.

L'Associació de Periodistes i el Sindicat de Periodistes de les Balears, que han estat els que han convocat la concentració, han manifestat el seu «rebuig a la intervenció policial ordenada per un jutge d'instrucció amb l'aval de la Fiscalia Anticorrupció» en el marc de la investigació per la trama Cursach.

En concret, la secretària general del Sindicat de Periodistes, Maria Amengual, ha llegit un manifest en què ha assegurat que «aquesta acció contra professionals de Diario de Mallorca i Europa Press és un atac directe a l'exercici lliure del periodisme, garantia del dret a la informació de la ciutadania».

«Si la Constitució espanyola i les lleis i la jurisprudència en totes les democràcies avançades del món emparen el dret al secret professional dels periodistes no és per concedir-los impunitat als informadors, que responen dels seus actes com qualsevol professional, sinó per protegir els ciutadans dels abusos del poder, polític i econòmic, i per preservar el paper dels mitjans de comunicació com a garants del dret bàsic a la informació», ha assenyalat.

Per això, han exigit a la fiscalia, als jutges ia les forces de seguretat que «respectin i facin respectar el dret fonamental a la llibertat d'informació i als polítics que compleixin el precepte constitucional de desenvolupar una llei que protegeixi el secret professional d'abusos intolerables com el que han patit els nostres companys».

Per la seva banda, el vocal del Sindicat de Periodistes, Tomás Andújar, ha apuntat que l'objectiu de la concentració és «protestar pel que es considera una vulneració al dret al secret professional de dos companys ordenat per un jutge a instàncies de la Fiscalia».

«Consideram que això atempta completament contra un dret constitucional que a més és una garantia per al dret a la informació que tenen els ciutadans, és una eina imprescindible perquè els periodistes fem la nostra feina amb llibertat», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.